Microsoft neemt streamingdienst Beam over

Ik hoor je denken: wat is Beam? Dat is niet zo gek, want de service bestaat net een paar maanden. Toch heeft het bedrijf de interesse van Microsoft gewekt en laatst genoemde heeft de dienst overgenomen.

In een blogspot en een video met Major Nelson maakte CEO Matt Salsamendi de overname bekend. Beam is vanaf heden toegevoegd aan de Xbox divisie. Het bedrijf onthulde tevens sinds zijn jonge bestaan al 100.000 gebruikers te hebben.

microsoft-neemt-gamestreamdienst-beam

Hartstikke mooi, maar wat is Beam nou? Beam is een streamingdienst waarbij kijkers een aantal interactieve opties krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld live met knoppen de wapens van een streamer aanpassen. Deze functies kennen we natuurlijk al van concurrent Twitch. Deze laatstgenoemde had recent een livestream waar Pokémon werd uitgespeeld aan de hand van speciale commando’s. Hier gebruikte men een speciale bot voor.

Wat Microsoft heeft betaald om Beam over te nemen is niet bekend. Wel is aangegeven dat er op korte termijn niks zal veranderen en de dienst onder zijn eigen naam blijft bestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments