Met de Series X op komst moeten we straks kiezen: kopen we een game voor de huidige generatie, of willen we alle toeters en bellen op de volgende? Met Smart Delivery komt Microsoft met een service waarbij we niet meer hoeven te kiezen en het bedrijf lijkt ontwikkelaars aan te moedigen hetzelfde te gaan doen.

Smart Delivery wordt een service waarbij je jouw Xbox One versie gratis kunt upgraden naar de Series X versie. Zo hoef je niet meer te wachten op de release van een next-gen titel, maar kun je de gewenste game gewoon direct op release aanschaffen zonder bang te zijn dat je dezelfde game later nog een keer moet kopen. Behalve een gratis upgrade naar de Series X versie kun je met Smart Delivery ook je progressie van de ene naar de andere versie meenemen.

Microsoft komt gamers zo enorm tegemoet en moedigt andere ontwikkelaars die met cross-gen titels bezig zijn aan om hetzelfde te doen en gebruik te maken van deze service. Ontwikkelaars mogen er uiteraard zelf voor kiezen of ze gebruik gaan maken van Smart Delivery, of dat ze een eigen systeem ontwikkelen, maar Microsoft hoopt desondanks wel dat ze de upgrade naar next-gen gratis maken en het bedrijf doet dan ook erg zijn best om de service aan de man te brengen.

Wat het gebruik van de Smart Delivery service mogelijk in de weg zou kunnen staan is de prijs van de next-gen games. Onlangs nog liet 2K weten dat de prijs voor een next-gen game hoger gaat zijn dan die voor de current-gen. Als andere ontwikkelaars dat ook van plan zouden zijn, dan konden ze wel eens niet blij zijn met het verlies aan inkomsten door de upgrades gratis te maken. Het zou mooi zijn als Microsoft ontwikkelaars weet over te halen om de upgrades gratis te maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties