De zeven jaar cyclus zoals we die kennen bij de consoles, bestaat niet meer. Volgend jaar komt Project Scorpio op de markt als volgende stap van de Xbox. Dit jaar kwam de Xbox One S uit, maar gaan die twee niet elkaars vaarwater zitten? 

Als het aan Microsoft ligt, dan gebeurt dat niet. Het bedrijf gelooft in zijn eigen strategie en dat de Xbox One S goed zou verkopen, ongeacht Project Scorpio. Albert Penello, Senior Directeur van Product Management bij Microsoft, geeft het volgende aan:

Ik maakte mij er zelf niet druk om. Het was voor mij geen verrassing dat men deze vraag ging stellen, maar ik was er nooit bezorgd om. Dat komt omdat de Xbox One S een topproduct is. We wisten dat het een superconsole zou worden en dat het mensen hun verwachtingen te boven zou gaan. Daarbij wist ik dat hoe goed het product was bij de lancering en hoe we onze strategie zouden uitvoeren om games en accessoires door alle Xbox varianten te laten ondersteunen. Hierdoor was het geen moeilijke keuze om te maken.

We weten ook dat de Xbox One S een fijne console is, maar meneer Penello is wel heel erg zeker van zijn zaak. Hij vertelt verder nog over het feit dat alle varianten van Xbox (One, One S en Scorpio) alle games ondersteunen, waardoor hetgeen wat je vandaag koopt en de spellen die je er voor koopt, ook over een jaar nog te spelen zijn op de Scorpio.

Ik ben nog steeds benieuwd wat de uiteindelijke verschillen zullen zijn, maar ik verwacht eigenlijk niks nieuws te horen tot aan de E3 van 2017.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments