Ken je dit probleem? Je moet weer eens je wachtwoord typen. Of in Horizon 4 een bepaalde tuningset vinden. Dan krijg je dat irritante keyboard in beeld die je lekker onhandig met je joystick moet gaan besturen. Kan dat nou niet makkelijker?

Tuurlijk moeten ze bij Microsoft gedacht hebben. Er is namelijk een patent opgedoken die het invoeren van teksten aanzienlijk makkelijker moet maken. Nu glijden we met onze joystick langs alle letters op een QWERTY layout. Erg ontvankelijk voor foutjes en missers en gewoon waardeloos om een tekst op beeld te toveren.

Deze on-screen keyboard weergave is niet handig. Maar gelukkig heeft Microsoft een manier gevonden om dit zeer eenvoudig te maken. Een radiaal, oftewel rondvormig, ontwerp die je heel snel met je controller of straks met een Windows Mixed Reality controller kan besturen.

Het ontwerp bestaat uit een ring waarbij jij vanuit het midden de letters aanwijst door je joystick in die richting te duwen. Dit zal het typen van tekst sneller en efficiënter gaan maken. Het patent is er, nu de uitvoering nog.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments