Dat Microsoft druk bezig is om allerlei studio’s in te lijven, dat weten we al een tijdje. Maar wat doen ze precies in Polen?

Polen timmert behoorlijk aan de weg als we naar de videogame studio’s kijken. CD Projekt Red, Techland, CI Games, People Can Fly en vele andere ontwikkelaars staan garant voor kwalitatief goede games. Microsoft heeft dat natuurlijk ook opgemerkt en men heeft hen in Polen gespot. Wat we weten is dat ze met minstens één studio gebabbeld hebben. Wie dat waren en wat daaruit gekomen is, dat is allemaal niet bekend.

Techland? People Can Fly?

Dus nu is het speculeren geblazen. Wie heeft Microsoft op het oog? CD Projekt RED zal daar zeker niet bij zitten. Het bedrijf is onderhand 7 miljard dollar waard en dat is wel een erg grote investering. Ook bedrijven zoals CI Games, 11-Bit Studios en Bloober Team zullen niet in beeld zijn. Microsoft koopt meestal de wat kleinere in privaat bezit zijnde studio’s op.

Dus wat blijft er over? De lijst die wij langs zagen komen  bevat onder andere: People Can Fly (Gears of War: Judgment, Bulletstorm), The Astronauts (The Vanishing of Ethan Carter), The Farm 51 (World War 3, Chernobylite) en last but not least de grote Techland (Dying Light). De meest voor de hand liggende partij zou  People Can Fly zijn omdat die samenwerking er al is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments