We hadden een aantal verwachtingen wat betreft de aankondigingen door Microsoft op de E3. Maar kwamen die uit?

Een aantal games die we wel verwachtten, werden niet eens genoemd. Wat is er aan de hand? We noemen bijvoorbeeld Forza Motorsport van Turn 10 of het niet aanwezig zijn van The Initiative. Ook Fable IV was niet te vinden.

Onze grote vriend Phil Spencer liet weten hoe dit nu zit.

We konden ons echt focussen op wat er nu uit gaat komen en dat vind ik geweldig. Maar dan denk ik aan de andere studio’s. Waar was Intiative? Waar was Turn 10? Waar was het tweede team van Playground?

We hebben deze studio’s gewoon tijd gegeven. We hebben vier Halo’s in vier jaar tijd uitgebracht. Nu hebben we ze de tijd gegeven om goed na te denken en creatief bezig te zijn met wat zij gaan uitbrengen in de toekomst. Turn 10 is hetzelfde verhaal, ik wil hen tijd geven om hun plannen goed door te denken.

Ik vind het geweldig wat zij met Motorsport doen maar je moet naar je studio’s luisteren als zij aangeven tijd nodig te hebben. Zolang je maar genoeg andere games hebt, kan dat makkelijk geregeld worden.

Ik ben heel tevreden over hetgeen Rod (Fergusson) heeft gedaan bij The Coalition, wat Bonnie (Ross) heeft gedaan bij 343 Industries, wat Alan (Hartman) bij Turn 10 heeft gedaan en wat Helen (Chiang) met Minecraft heeft gedaan.

Zeker kijkend naar Halo en Forza Motorsport doet men er al langer dan normaal over om een nieuwe release uit te brengen. Halo Infinite staat voor de feestdagen van 2020 klaar en dat is 5 jaar na Halo 5. Motorsport komt elke 2 jaar uit sinds de eerste game in 2005. Ook die frequentie gaan we dit jaar niet halen.

Het lijkt er dus op dat Microsoft geen games meer jaren van tevoren wil aankondigen en men zich vooral richt op de games die binnen een jaar uit gaan komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments