Als ouders moet je je kids in de gaten houden. Zeker met de huidige tijd waarin ze allemaal online zitten en daar juist de meeste troep te vinden is. Troep die jij niet altijd geschikt acht voor je eigen kroost.

Microsoft weet dit als geen ander en daarom is er een rij aan opties waar jij, als ouder, de controle over hebt. Opties die sommige zaken voor je kinderen onmogelijk maken. Een daarvan is een beetje een vreemde, namelijk het uitschakelen van cross-play. Het was juist Sony die cross-play tegenhield om de zieltjes van zijn leden te beschermen tegen die nare Xbox-gamers. Nu doet Microsoft dit andersom. Niet gek als je er over nadenkt want die PlayStation spelers, tja, dat is pas echt tuig van de richel.

Microsoft start met Fortnite en gaat die titel optioneel cross-play mogelijkheden bieden. Maar er zullen meer games gaan volgen en ouders krijgen de keus om deze optie voor alles of per game toe te passen.

Naast deze optie is er een rij aan andere opties om je taken als ouder te verlichten. Zo is er een Screen time management waarin je de tijden waarop je kinderen mogen spelen kan instellen, is er een Purchase limit zodat jij altijd akkoord moet geven als je kind iets wil kopen. Iets wat heel handig is want sommige ouders snappen echt niet dat hun kinderen heel makkelijk verleid worden om net die ene coole skin te kopen. Ook kan je een limiet instellen zodat je kind beperkt dingen kan kopen, leuke manier om zakgeld te geven.

Natuurlijk is er de content filter die je de optie geeft om bepaalde games, apps en sites te blokkeren als jij je kind daar niet oud genoeg voor acht. Je kind kan daarin ook toestemming vragen om toch bepaalde games te mogen spelen. Een andere belangrijke is privacy. Kinderen zijn snel in het delen van allerlei informatie. Ook kan je beperken met wie zij online kunnen communiceren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments