Het is officieel begonnen! Microsoft start met een conferentie en het zit tjokvol games!

Phil Spencer loopt het podium op met standaard PR praatje over de Xbox One en het geheel naar een nieuw niveau tillen. Hij is wel een beetje zenuwachtig lijkt het wel, struikelt hier en daar over de autocue woordjes. Het lijkt wel alsof iemand in het publiek is betaald om elke keer te juichen, want de man is echt in zijn eentje die juicht en hier en daar wat medelijden-klapjes als applaus.

Quantum Break

We zien gelijk een dikke shootout en een stukje verhaal over tijd manipulatie. Ziet er leuk uit, maar ergens ook dertien in een dozijn qua actie. Tijd manipuleren is leuk, maar nu ziet het er uit alsof het allerlei superpowers met zich meebrengt die we ook in andere games zien. Ik had gehoopt op een unieke game met een unieke sfeer. Maar misschien is het nog te vroeg om te oordelen. Kijk zelf maar.

Shawn Ashmore komt op het podium, de ster van de game. Het live action gedeelte gecombineerd met de game is wel een heel interessant aspect. Shawn Ashmore is echt een celebrity die dag 1 ding zegt en weer weg gaat. De game komt uit op 5 april 2016. Er is nog een trailer van het live action gedeelte, maar die staat nog niet online.

Crackdown 3

Crackdown is toch Crackdown 3, geen reboot. Niet echt vette beelden, meer developer praatje. Dit keer wel meer vernietiging in de omgeving…om act te zijn, 100% vernietiging. We zullen zien.

Scalebound

Scalebound met gameplay, tintje humor die we van Pixar films gewend zijn. Ziet er veelbelovend uit!

Backwards Compatibility

Backwards compatibility wordt heel erg uitgebreid met alle toekomstige Games with Gold titels sowieso speelbaar. Het is in november voor iedereen beschikbaar. De integratie van Windows 10 komt ook in november.

Killer Instinct krijg Battletoad als speelbare character

Bloodstained verschijnt op het podium. De maker met een cowboy hoed en lasso en faalt miserabel met het gebruik van de lasso. De game wordt volgens mij wel vet, maar ook een raar optreden met de maker, met zijn faalzweep.

Hierna werd een nieuw Worms deel aangekondigd, genaamd Worms: W.M.D

Sheltered

Een kloon van Fallout Shelter genaamd Sheltered, komt uit. Hoewel, de game is al lang aangekondigd, dus misschien is Fallout Shelter wel een kloon van Sheltered. Anyways, niet heel boeiend…NEXT!

Ark: Survival Evolved

Ark, ziet er episch uit! Dit gaan we spelen! Dik mooie wereld, vol met dino’s, ongelofelijke sfeer. Gewoon kijken en later kopen!

We Many Few

Leuk voor je nachtmerries! Anonymous meets Bioshock. Het ziet er sfeervol uit, vol met horror en een lettertype alsof Austin Powers er in verschijnt. We wachten af, kijk de trailer hieronder.

Cobalt

Nieuwe game met een formule die we al vaker hebben gezien.

Homefront Revolution

Enkel twee trailers, maar wel echt indrukwekkend. Die eerste geeft goed de sfeer aan van een bezette USA, door Noord-Korea. De tweede heeft wat gameplay en het ziet er allemaal goed uit!

 

Dark Souls 3

Dark Souls 3, onze Bradley is ondertussen gek geworden en zijn inner fanboy schreeuwt van geluk. Mooie beelden, verder weinig informatie. Er is alleen een trailer vrijgegeven.

FIFA 16

Bla bla bla bla, ik hou niet van voetbal, bla bla bla. Play first on Xbox One door Early Access. Veel focus op Ultimate Team en dat is het enige wat ik er van meemaak. Martin irriteert zich aan het feit dat FIFA weer veel te veel focust Ultimate Team. Ik heb er geen verstand van, dus ik zeg verder niks meer. Er komen FIFA 16 bundels met Xbox One.

Halo 5 Guardians

Veel beelden van de multiplayer en de arena. Niks van singleplayer. Ik vind dat de beelden er ook totaal niet indrukwekkend uit zien, maar goed, als het maar leuk is. De hele presentatie is geshoutcast, kortom, commentators van de multiplayer gevechten. Ik heb er echt helemaal niks mee. Voor mij is Halo juist de epische campaign samen met vrienden spelen en hooguit een paar multiplayer potjes team deathmatch voor de lol. Nu lijkt het wel alsof het spel speciaal is gemaakt voor eSports. Er komt namelijk ook iets nieuws, Halo World Championship met één miljoen dollar als prijzengeld. Lekker boeiend.

Forza Motorsport 6

Nieuw deel en het ziet er prachtig uit!

Rainbow Six Siege

Rise of the Tomb Raider

Avontuur, stealth, Lara en met prachtige graphics! Verder zeg ik niks meer, gewoon aanschouwen. De trailers zijn geript van de stream, dus het is zeker geen maximale kwaliteit.

Phil Spencer heeft daarna weer een praatje over de ‘greatest games lineup in Xbox history’. Maar dan komt er nog een nieuwtje…

Halo Wars 2

Het doet mij weinig, maar veel mensen werden enthousiast, waaronder Martin. Halo Wars 2 is aangekondigd met een vrij vette trailer die op zichzelf nog niks zegt.

The Verdict

Was het een mind blowing ervaring en persconferentie? Nee. Was het een goede persconferentie? Zeker weten! De games vliegen je om de oren en het laat zien dat de Xbox One een goede console is om nu in huis te hebben. Ik verwachte zelf wat meer nieuwe dingen, maar het was nu gewoon meer footage van games die we in 2014 zagen verschijnen als aankondiging. Op zich prima. Microsoft toont aan dat ze echt vol met de gamer bezig zijn en voor de ultieme game ervaring gaan. Horen uitspraken als ‘Greatest lineup in Xbox history’ daarbij, uiteraard. Maar daar prikken we even doorheen. Wat vonden jullie van de persconferentie?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties