MS Flight Simulator maakt op de pc gebruik van veel sneltoetsen om het vliegen makkelijker te maken. Maar hoe makkelijk wordt het op een console?

Jorg Neumann, het hoofd van Flight Simulator bij Microsoft, lichtte vijf nieuwe functies toe tijdens het Xbox Games Showcase Extended-evenement. De eerste is de toevoeging van 10 ontdekkingsvluchten, ontworpen om spelers direct in de actie te krijgen.

Jorg Neumann

Als je een piloot wordt, is het eerste wat je doet een ontdekkingsvlucht maken. Je hebt een vlieginstructeur naast je, hij doet meestal het meeste werk en je krijgt het vliegtuig te besturen en voelt je echt goed over jezelf. Dus zeiden we dat we dat moesten creëren.

Dus kozen we 10 plaatsen op aarde, waaronder enkele van de meest fascinerende plaatsen, zoals de Mount Everest of Rio de Janeiro of New York of de piramides en we zetten je in een vliegtuig, klaar om te vertrekken, het is prachtig weer en alles wat je hoeft te doen is vliegen en plezier hebben.

De tweede toevoeging is de optie om, terwijl je vliegt, labels aan te zetten die points of interest tonen, zowel op de kaart van het spel als op een overlay op het spel zelf.

We merkten aan de pc-kant dat mensen het erg leuk vonden om de wereld te verkennen in Flight Simulator […] maar het was alleen visueel en dus begreep je niet helemaal hoe het allemaal in elkaar stak. Dus nu hebben we labels toegevoegd en Bing heeft deze labels in principe voor elk punt van belang, zoals een beroemde plaats of rivier of berg.

Dus die hebben we nu allemaal en die hebben we in de wereldkaart gezet en zelfs als je naar beneden gaat en je vlucht probeert te plannen, kun je nu alle steden om je heen zien en het verandert de ervaring totaal. Het is hetzelfde in-game. We hebben nu labels in-game waar je […] meer leert over de planeet en gewoon het ervaren van de planeet is een veel meer verrijkende ervaring.

De derde verbetering was een opknapbeurt van de tutorials.

We wilden in principe de onboarding-ervaring gladstrijken, we wilden de kennis meer vasthouden

Terwijl de pc-versie van Flight Simulator 8 tutorials had, heeft de Xbox-versie 22 kortere tutorials en krijgen spelers beoordelingen over hoe ze het deden, dat moedigt aan om ze opnieuw te proberen en meer te leren tijdens het proces.

De vierde nieuwe functie is Flight Assistant, waarmee spelers het spel kunnen laten overnemen in bepaalde situaties.

Stel je vliegt over New York en je wilt eigenlijk alleen maar naar het landschap kijken, maar je weet dat je uiteindelijk naar de Brooklyn Bridge wilt. Dus kun je nu klikken op de Flight Assistant op ‘Go to Brooklyn Bridge’ en de AI, bijna als een co-piloot naast je, vliegt je naar de Brooklyn Bridge en je kunt gewoon rondkijken en een interessante tijd hebben.

De Flight Assistant kan ook automatisch landen op vliegvelden en het vliegtuig herstellen tijdens stilvallen of andere noodsituaties.

Tot slot laat een nieuwe Land Anywhere-functie spelers landen op elk stuk water, land of sneeuw.

We hebben geleerd dat opstijgen voor iedereen makkelijk is, maar dat sommige mensen aarzelen om te gaan landen, vooral als je naar grote internationale luchthavens kijkt en ze eng lijken en je praat met de luchtverkeersleider en dat is allemaal super technisch.

Dus hebben we een nieuwe functie toegevoegd genaamd Land Anywhere. Laat ze gewoon overal landen.

Microsoft bevestigde eerder deze week dat Flight Simulator op 27 juli 2021 uitkomt voor de Xbox Series X/S en bij de lancering beschikbaar zal zijn op Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments