We praten al een tijdje over het gebruik van een keyboard en een muis op je Xbox. Het lijkt er nu aan te komen.

Mij interesseert het eigenlijk geen zier. Waarom zou ik met een muis of keyboard willen gamen? Dan ga ik wel achter de pc zitten. Maar blijkbaar is er toch wel vraag naar. Een gelekte presentatie laat zien dat Microsoft en pc-accessoires bouwer Razer een samenwerking zijn gestart om deze ondersteuning naar de Xbox One te brengen.

Tijdens de presentatie lieten ze game-ontwikkelaars zien hoe de ondersteuning voor muis en keyboard zou moeten werken en wat voor opties daarin mogelijk zijn. Razer liet zijn Razer Turret keyboard en muis zien en ook hoe de Chroma RGB werkt op de pc en hoe dit ook naar de Xbox One gebracht zou kunnen worden.

De informatie liet zien dat een Xbox console maar met één muis en keyboard verbonden kan zijn. Daarnaast zou het detecteren van een keyboard en muis in de game mogelijk zijn zodat men die spelers in een aparte groep zou kunnen zetten. Dit omdat het gebruik van een muis en keyboard aan bijvoorbeeld Call of Duty spelers een groot voordeel zou geven. Op deze manier zouden deze spelers allemaal bij elkaar in de game gezet kunnen worden. Microsoft adviseert game-ontwikkelaars dit ook te gebruiken.

Ook gaf men aan dat alle USB muizen ondersteund zouden worden op de Xbox waaronder ook draadloze muizen die gebruik maken van een dongle. De XDK update voor ontwikkelaars van afgelopen april zou al ondersteuning voor een keyboard/muis en Razer’s Chroma RGB lighting moeten bevatten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties