Recentelijk werd bekend gemaakt dat de maker van PlayerUnknown’s Battleground, het Zuid-Koreaanse Bluehole open staat voor gesprekken met de makers van alle consoles. Maar Microsoft probeert daar een stokje voor te steken.

Om maar gelijk te benoemen waar het om gaat. Ik las allerlei artikelen over ”Sony krijgt mogelijk PUBG op de PS4” en zag gelijk alle reacties van de PS4 eigenaren dat ze daar blij mee zijn. Dit is allemaal op basis van wat de ontwikkelaar aangaf in een interview dat het openstaat voor ”alle grote consolebedrijven” en daarmee insinueert dat ze kijken naar een PS4-versie (want tja, journalistiek gaat vooral ook om implicaties). Op dit moment heeft Microsoft het alleenrecht op PUBG op de consoles tot einde van het jaar. Dit kan verlengd worden tot medio 2018 of langer.

Exclusiviteit voor Xbox One (X)

Het is geen geheim dat Microsoft wat minder top exclusives biedt voor haar eigen platform dit jaar. PUBG zou een mooie exclusive zijn om de verkopen van Xbox One te stimuleren tijdens de feestdagen. Alleen al dit jaar is de game 13 miljoen keer verkocht en verbreekt het allerlei records qua pc verkopen. Het is dus knap vervelend dat Sony geen PUBG op de PS4 kan aanbieden gezien de game toch echt behoorlijk populair is op dit moment (vraag me niet waarom, ik vind er namelijk geen klap aan).

Uiteraard zegt Microsoft zelf helemaal niks over een eventuele verlenging van de exclusiviteit op PUBG voor de Xbox One, maar we weten allemaal dat dit een goede move zou zijn voor Xbox. De game zal ongetwijfeld ooit naar de PS4 komen, maar het is voor nu even afwachten wat Bluehole besluit (kortom, wie legt er het meeste geld op tafel voor de game).

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments