De CEO van Microsoft is behoorlijk te spreken over de Xbox-afdeling. Heel gek, maar het schijnt iets te maken te hebben met de hoeveelheid geld die er door die afdeling binnen geharkt wordt.

Ondanks de moeilijke start voor de Xbox One, en dan met name op het gebied van de verkopen, is men zeer tevreden over het merk Xbox. Onlangs werd tijdens een financiële bijeenkomst van Microsofts hoogste bazen gemeld dat het merk goed presteert en blijft groeien.

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, zei in een financieel rapport dat het Xbox-merk zich wereldwijd goed gemanifesteerd heeft en dat het volop gebruik maakt van de grote mogelijkheden die zich aandienen door de groei van de games industrie. Hij zei het volgende:

Onze gamingafdeling is nu $9 miljard waard en groeit nog steeds. De gamingwereld groeit sneller dan ooit dankzij gaming over meerdere platformen, de explosieve groei in streaming en eSports en nieuwe abonnementsvormen.

Wij bevinden ons in de unieke positie om een groot deel van deze kansen te benutten dankzij ons vermogen om gamers wereldwijd te verbinden via Xbox Live, nu 53 miljoen abonnees en nog steeds groeiende, en door nieuwe ervaringen mogelijk te maken verspreid over pc, console en mobiele apparaten.

Ook greep de grote baas de mogelijkheid aan om aan te kondigen dat, met de komst van Xbox One X, Microsoft meer keuze wil bieden voor gebruikers en zich daarmee richten op het doel van hun gamesafdeling. Dit doel? Spelers van hun games te laten genieten, samen met wie ze willen en op welk platform ze willen.

Mixer en Xbox game pass gaan ook lekker

Tot slot liet Nadella weten dat ook de nieuwe services van Xbox, Mixer en Xbox Game Pass een goede start hebben gemaakt en goed ontvangen zijn door de fans.

We hebben twee nieuwe services gelanceerd om ons bereik te vergroten en om de game-ervaring te verrijken. Allebei hebben ze een goede start gemaakt.

Zelf ben ik nog niet volledig overtuigd van de game pass, maar dit heeft vooral nog te maken met het gebrek aan (goeie) games. Als dit straks beter voor elkaar is, dan wil ik het best nog eens overwegen.

Hoe dan ook, het is wel goed om te horen dat ze aan de top bij Microsoft zo tevreden zijn over Xbox. Het is alleen maar goed voor de toekomst van ons zo geliefde apparaat.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Is goed dat ze een sterk merk hebben, maar uiteindelijk zijn de games het belangrijkste. Dus komt met goeie exclusieve games. Want dat ontbreekt een beetje.