Op de E3 hoorden we Xbox baas Phil Spencer al praten over het brengen van console kwaliteit naar mobiele apparaten. De vraag is hoe ze dat willen doen? Daar hebben we misschien nu voor een deel het antwoord op.

Er is heel interessant nieuws vanuit het onderzoeksteam van Microsoft los gelaten. Ze zouden namelijk bezig zijn met nieuwe controllers die je op jouw smartphone of tablet kunt bevestigen waardoor je Xbox games kunt spelen via de streamingtechnologie van Microsoft, xCloud. Het gaat om los te koppelen componenten die je aan weerszijden van je apparaat kunt bevestigen.

Niet nieuw, wel belangrijker

Deze controller is op zich niet geheel nieuw. In 2014 zijn er al degelijke ideeën ontstaan en ingediend als prototypes. De controllers hierboven zijn toen al gemaakt van schuim en daarna 3D geprint. Het is echter steeds meer zichtbaar met de huidige markt dat mobile gaming blijft groeien (ook als je kijkt naar handheld consoles als de Nintendo 3DS en Nintendo Switch).

Het geheel wordt dus best interessant. Vooral met de uitspraken van ome Phil op de E3 dat Xbox dus niet alleen een merk is voor in je huiskamer, maar ook onderweg. Ik zie het persoonlijk wel zitten als ik met mijn telefoon of tablet onderweg in de trein Xbox games kan streamen van mijn account. Het ligt dan maar net aan je internetsnelheid of je ook echt goed kunt gamen, want het lijkt mij dat je input lag krijgt vanuit deze controller en al helemaal in combinatie met communicatie via internet als je onderweg bent.

Toch is het niet geheel ondenkbaar. Over een paar jaar is het 5G netwerk in Nederland actief wat voor veel meer stabiliteit zorgt en een ongekend hoge snelheid. Als dat goed werkt met xCloud, dan zouden we zomaar eens Red Dead Redemption 2 in de trein kunnen spelen op onze telefoons en tablets.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments