Update 10-1

De berichtenstroom omtrent het afschieten van Scalebound draait op volle toeren. Ondertussen neemt Microsoft al drastische maatregelen om het bestaan van deze game voor altijd te wissen.

Zo zien we al dat de eerste video’s van deze game offline zijn gehaald. Op 14 juni tweette de majoor nog het onderstaande:

Helaas is deze link nu dood dus dat is tekenend voor de status van deze game. Ook heeft Phil Spencer wat meer laten horen richting een bezorgde Twitteraar.

 

Wat hij precies bedoelt met de woorden dat het cancelen beter is voor de Xbox gamers blijft gissen. Het zou kunnen betekenen dat de game zo slecht liep en geen zicht had op verbetering dat het beter was om de stekker eruit te trekken.

Crackdown 3

Natuurlijk roept het cancelen vragen op. Wat betekent dit voor andere games? Crackdown 3 is bijvoorbeeld ook al lange tijd in ontwikkeling en ook van die game horen we bitter weinig.

De op Neogaf zeer bekende game insider shinobi602 liet al weten dat deze afzegging best een deuk heeft geslagen in de line up van Xbox. “Er zijn al te weinig verhalende single player games, tenminste als we naar de exclusieve Xbox games kijken. Alles is op MP gericht. Forza 7, State of Decay, Sea of Thieves, Crackdown…(en met die laatste gaat het ook al niet zo goed, al is het nog niet zo slecht als met Scalebound).”


Hadden we allemaal net zo veel zin in Scalebound als ik? Enorme gevechten aangaan, zij aan zij met een enorme draak. Haal de zakdoekjes maar tevoorschijn want Microsoft heeft bevestigd dat de nieuwste game van Platinum gecanceld is.

Er waren al wat geruchten over dat Scalebound gecanceld zou zijn maar nu is het dan ook door Microsoft bevestigd. Een woordvoerder van de uitgever kwam met de volgende verklaring:

Na zorgvuldig overwegen heeft Microsoft Studios het besluit genomen om de ontwikkeling van Scalebound stop te zetten. We werken hard om een geweldige line-up aan games voor onze fans voor dit jaar te gaan verzorgen waaronder Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves

Gevraagd aan deze woordvoerder of de IP in handen is van Microsoft of ontwikkelaar Platinum Games was het antwoord als volgt: “Wij doen geen uitspraken over details van overeenkomsten tussen ons en onze partners”. Op de vraag of Microsoft en Platinum in de toekomst wellicht opnieuw gaan samenwerken wilde hij helemaal geen uitspraken doen.

Wat het had kunnen zijn

Scalebound werd op de E3 van 2014 voor het eerst aangekondigd. De game stond gepland voor een release rond de feestdagen van 2016. Vlak voor de afgelopen E3 maakte Platinum Games al bekend dat deze deadline niet gehaald zou worden en de game werd uitgesteld naar 2017 met als reden dat ze ervoor wilde zorgen dat Scalebound aan alle verwachtingen zou voldoen”.

Scalebound zou een third person actie game gaan worden die draait om Drew en zijn draak Thuban. De twee zijn met elkaar verbonden. Wanneer de een sterft, sterft de ander ook.  Thuban zou door de AI bestuurd worden, maar de speler zou zelf commando’s kunnen geven aan de draak.

Platinum games kennende zou het weer een heerlijk actie spektakel zijn geworden en de link tussen Drew en Thuban leek mij persoonlijk ook erg interessant. Helaas zullen we het moeten doen met trailers en diverse gameplay video’s. Check hieronder de Gameplay Trailer van de afgelopen E3.

Ik vind het doodzonde dat de game gecanceld is maar er zal wel een goede reden voor zijn, toch? Toch?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments