Het zou je maar gebeuren, een vader uit Canada kreeg twee dagen voor de kerst een creditcard rekening van 7,625.88 Canadese dollars. Dit zette hem niet alleen aan het denken, maar ook aan het ”spitten” want later bleken er meerdere Xbox gerelateerde rekeningen binnen te zijn gekomen, met een totaal van $8,206.43 CAD.

De vader had zijn 17-jarige zoon een van zijn creditcard codes gegeven om, indien nodig, spullen voor de door de familie gerunde winkel te kunnen kopen. Helaas bleek de jongen hier behoorlijk misbruik van te hebben gemaakt. De jongen vond Fifa Ultimate kennelijk wel héél erg leuk, want hij heeft misschien wel duizenden in-game betalingen gedaan. Hij zegt zelf niet te hebben geweten dat het om meerdere betalingen ging en dat hij in de veronderstelling was dat het slechts één enkele aankoop was. De meeste transacties binnen Fifa Ultimate kosten rond de $1. De jongen had dus dondersgoed kunnen weten dat slechts één betaling niet voldoende zou zijn voor iedere dollar die hij uitgaf. Misschien houdt de jongen in kwestie zich alleen dom om een straf te kunnen ontlopen.

Creditcard rekening

Het is geen rekening meer te noemen, eerder een behoorlijk boekwerk. 

Uiteraard wilde het creditcardbedrijf het geld niet terug storten, tenzij de man zijn zoon zou aangeven als fraudeur. In principe vond Microsoft dit ook een geval van ”eigen schuld, dikke bult”. Maar uiteindelijk zijn ze toch overstag gegaan, dit kwam omdat de man liet weten dat het geld in kwestie was uitgegeven door zijn minderjarige zoon. Hierdoor wilde Microsoft toch nog een keer naar de zaak kijken en besloten ze de ruime 8 duizend dollar terug te storten.

Één ding is wel zeker, de man wil nooit meer een gameconsole in zijn huis zien. Nu niet en nooit niet. We kunnen wel zeggen dat de man geluk heeft gehad, er zijn duizenden verhalen te vinden van mensen met een soortgelijke situatie. Een kind die honderden dingen kocht in een app en onwetende ouders die uiteindelijk de rekening moeten betalen. Het is netjes dat Microsoft de rekening heeft betaald, maar dit was natuurlijk helemaal niet nodig. Ik hoop maar dat de jongen hier een behoorlijke les van heeft geleerd. Dus lieve ouders van gamende kinderen, houden jullie ze ook goed in de gaten?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden

Marketing met een hoofdletter M