Microsoft heeft zijn agenda voor E3 2021 gepresenteerd en daarin staat het plan om elk kwartaal nieuwe games uit te brengen en nog meer ontwikkelaars over te nemen.

De Xbox & Bethesda E3 2021 showcase die voor zondag gepland staat, wordt een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Microsoft, als het gaat om zijn aspiraties in de gamesindustrie. Om dat punt te benadrukken hebben Microsoft baas Satya Nadella en Xbox hoofd Phil Spencer de handen ineen geslagen om hun toekomstplannen voor de korte en lange termijn van Xbox te bespreken.

Ze hebben een aantal onderwerpen aangestipt, maar het belangrijkste was waarschijnlijk de belofte om elk kwartaal één nieuwe first party game uit te brengen. Wanneer dit gaat beginnen, dat hebben ze niet gemeld, maar de veronderstelling is dat het in het vierde kwartaal van dit jaar, met de release van Halo Infinite, zal beginnen.

Rollenspellen, shooters, strategietitels, avonturenspellen en meer worden allemaal gebouwd door onze first party-teams om ervoor te zorgen dat er een gestage stroom van boeiende exclusieve content te ontdekken valt

Natuurlijk zal elke first party game ook direct onderdeel worden van Xbox Game Pass, die al 18 miljoen abonnees en meer dan 100 games heeft. Het is echter niet eenvoudig om een constante aanvoer van nieuwe games te garanderen en het zal waarschijnlijk onbetaalbaar zijn om titels van derden, zoals Outriders en MLB: The Show, vanaf dag één op Game Pass te zetten.

Daarom heeft Microsoft de laatste jaren onafhankelijke ontwikkelaars opgekocht om first party studio’s te worden, wat vorig jaar culmineerde in de aankoop van Bethesda voor 7,5 miljard dollar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments