Metro Exodus nieuwe gameplay trailer

Metro Exodus komt eraan! hebben jullie zin in deze keiharde knaller?

Ik kijk zelf erg uit naar de nieuwe Metro game. Metro Exodus speelt zich zoals gewoonlijk af in het vooral koude Rusland. Eindelijk hebben we een wat beter beeld gekregen van de gameplay in Metro Exodus! Het derde deel in de Metro-serie werd vorig jaar op de E3 voor het eerst getoond. Nu knalt hij van je scherm in een gameplaytrailer van bijna 18 minuten. Metro Exodus is een shooter met horror- en stealth-elementen. Je moet het opnemen tegen gemuteerde wezens die loslopen in de post-apocalyptische wereld.

Waar wacht je nog op? Check ook de originele trailer van Metro Exodus!

Open level

Metro Exodus is, zoals je al weet van voorgaande Metro-games, geen open-wereld. Wel heeft de nieuwe Metro zogenaamde “open levels” wat inhoudt dat je, binnen het level, kunt gaan en staan waar je wilt. Bij Metro ligt de nadruk vooral op de verhaallijn en het super geweldige grafische design.

Nieuwe features

Er is een dynamisch weer-systeem toegevoegd dat mee veranderd naarmate de seizoenen verstrijken. Ook is er een dag en nacht cyclus die komt met nieuwe features zoals een rust-optie. Hiermee kun je de tijd versnellen, om zo een betere tactische aanpak voor te bereiden. De nachten zijn hier namelijk best donker. Bedenk wel dat je vijanden in de nacht waarschijnlijk zullen slapen, maar er dan wel meer gemuteerde beesten in de weer zijn.

Het winterse Rusland is anders dan in de vorige Metro-delen, maar nog steeds smerig, eng en bijzonder slecht voor je gezondheid. Overleven, hoewel ons dat in twee eerdere Metro-delen gelukt is, wordt nu een grotere uitdaging. Metro Exodus kent veel vrijheid in zowel de actie als de manier waarop je verkent. Je wordt constant aangemoedigd om shit te verzamelen en daarmee je pak en wapens te verbeteren, waardoor je enorm geneigd bent weer opzoek te gaan naar meer benodigdheden.

Ik wil hem zeker gaan kopen! Metro 2033 en Last Light waren echt gaaf. Inmiddels is natuurlijk ook de releasedatum bekend, dat is 22 februari 2019 (dat zie je goed, op die dag komt ook Anthem uit). Laat even weten in de comments of jij ook met smart op deze game zit te wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments