Films en tv-series van games of betere gezegd, van de boeken waarop de games zijn gebaseerd. Het is schering en inslag. Nu is Metro aan de beurt.

Het Russische TNT-Premier Studios Company, TV-3 en Central Partnership Film Company die allen tot de Gazprom Media stal behoren, hebben de handen ineens geslagen om zo een film gebaseerd op de sci-fi novel “Metro 2033” van Dmitry Glukhovsky te gaan maken.

Het opnemen begint volgend jaar en de premiere van de film moet op 1 januari 2022 uitgebracht gaan worden. Valery Fedorovich, een van de producenten van de film zei er het volgende over:

Het boek van deze Russische schrijver is in de hele wereld bekend en zit ingebed in de culturele code van sci-fi fans en gamers overal op de planeet. Voor de Gazprom Media Holding en ons is het een droomproject, het meest ambitieuze en grootschalige filmproject ooit door ons gestart. We zijn van plan om een gigantisch bedrag in de productie en promotie van deze film te steken, zowel in Rusland als elders.

Het eerste boek is al in 40 talen vertaald en er zijn meer dan vijf miljoen boeken van verkocht. De schrijver gaf aan dat zijn eerste boek een speciale rol in zijn leven speelt en dat hij, ondanks de vele aanbiedingen om er een verfilming van te maken, deze al 10 jaar afwijst.

Ik zag in Rusland geen producenten die een goede verfilming van dit boek zouden kunnen maken. Het leek echt onmogelijk. Maar nu is er eindelijk een team aan wie ik Metro kan toevertrouwen. Onze ambities zijn gelijk, een geweldig blockbuster maken en iedere lezer van de trilogie verbazen. Dus om hen niet teleurgesteld te laten zijn ben ik een creative producer van de film geworden en help ik mee met het maken.

Dmitry Glukhovsky

We zijn benieuwd hoe Artyom het er op het witte doek gaat afbrengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments