Je leest het goed, 3 miljoen verscheepte exemplaren. Dus nog niet verkocht, maar wel verscheept. De game is nog maar een week uit.

Als je om je heen de reviews leest, zie je wel dat de game in goede aarde valt bij vele recensenten. In het bronartikel van Forbes over de verkoopcijfers staat dat Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain maar liefst 5 à 6 miljoen keer moet verkopen om quitte te draaien met de kosten die gemaakt zijn. Persoonlijk vind ik het artikel van Forbes erg zwak qua bewijs of argumenten. Beetje natte vingerwerk. Het klopt dat de marketingkosten van een game vaak gelijk/groter zijn aan/dan de ontwikkelingskosten, maar 5 miljoen exemplaren zou dus zo’n beetje 250 miljoen dollar zijn qua kosten. Dus totdat Forbes kan aantonen dat er echt zo veel geld is gestoken in reclame, geloof ik er niks van.

Forbes gaat ook nog eens verder met een heel relaas over het feit dat moderne games niet eens meer over kwaliteit gaan, maar enkel om het marketingbudget. Volgens mij is Metal Gear Solid 5 gewoon een meesterwerk en zorgt de hype ook voor het één en ander, dus fuck Forbes maar even op dit moment.

MGSV-The-Phantom-Pain-E3-2014-Screen-4

 

Het is natuurlijk fijn voor Konami dat Metal Gear Solid 5 zo’n regelrecht succes is! Het is tegelijkertijd een soort sluitstuk voor Kojima die weg is gegaan (of ontslagen) bij Konami. De fans weten dat ze hierna geen Metal Gear Solid hoeven te verwachten met de kwaliteit van Kojima en daarom is dit laatste deel eindelijk echt het laatste deel (ondanks dat Kojima door de jaren heen al vier keer heeft gezegd dat hij geen Metal Gear Solid meer zou maken). We zullen zien hoe hard deze game de komende weken zal verkopen en of die 5 a 6 miljoen makkelijk gehaald wordt (ik denk het wel). Eigenlijk gun ik het Konami alle inkomsten niet eens. Ik wacht liever op een nieuw project van Kojima, maar dan bij een ander bedrijf (want hij gaat wel verder met games maken).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments