Holy Shadow Moses! Ik zag de beelden hierboven en proestte bijna mijn koffie er uit. Het is de natte droom van elke Metal Gear Solid fan, een hele dikke remake van deel 1! 

Natuurlijk komt zoiets briljant niet van Konami zelf, die zou immers een microtransactiesysteem er in gooien en namen weghalen op doosjes. Nee, het gaat om een remake van een fan! Hij gebruikt Unreal Engine 4 om heel Shadow Moses opnieuw op te bouwen! Dit is de eerste keer dat ik niet alleen een ruimte opnieuw opgebouwd zie, maar ook eindelijk met soldaten en Snake zelf! Dit werk beter dan bijvoorbeeld de remake Twin Snakes, die weliswaar een nieuwe engine gebruikte en alles een update gaf, maar er ging toen ook een stukje sfeer weg.

We hebben het dus gelukkig niet over zo’n luie ‘laten we de resolutie omhoog gooien en de game opnieuw uitbrengen voor meer cash’-uitgave. Ik hoop dat Konami de fan niet verbiedt om zo’n prachtige remake uit te brengen, maar ik denk dat het wel het geval zal zijn. De rechten liggen gewoon bij Konami, maar gezien de game Shadow Moses heet, maakt het misschien nog kans. Hoewel… ik denk niet dat de Xbox One fangemaakte games zal aanbieden, helaas.

Als je up-to-date wilt blijven, of gewoon kudo’s geven aan deze man, kan je even op zijn Facebook kijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments