We kennen het inmiddels wel. De tijdelijke exclusieve games die eerst op de PlayStation verschijnen, om vervolgens enige tijd later ook op andere consoles uitgebracht te worden. We kunnen er weer twee aan het lijstje toevoegen. Om welke games het gaat lees je in dit artikel.

De eerste game waar we het over hebben is Stray. Een prachtige Indie-game die door BlueTwelve Studio ontwikkeld is. De game kwam in 2022 op de PlayStation uit en kreeg ontzettend goede recensies. Officieel is Stray nog niet voor de Xbox aangekondigd, maar de recente ESRB-rating kunnen we natuurlijk niet negeren:

Stray kwam op 19 juli 2022 uit. Er vanuitgaande dat Sony een deal van een jaar heeft gesloten, zal Stray dus deze zomer ook op Xbox te spelen zijn. In het verleden zagen we timed-exclusive deals van 1 jaar ook terug bij games als Deathloop en Ghostwire Tokyo.

Twee PlayStation games naar Xbox

Stray is niet de enige game waarvan vermoed wordt dat deze naar de Xbox komt. Het officiele social media account van Kena: Bridge of Spirits hint in onderstaande tweet ook op een mogelijke release:

Het is in lijn der verwachting dat games als Stray en Kena: Bridge of Spirits naar de Xbox komen. Dit type Indie games worden doorgaans met veel respect op het Xbox-platform behandeld en krijgen met een release op de Xbox tevens de nodige extra PR- en marketing.

Wanneer beide games aangekondigd worden en te spelen zullen zijn is niet bekend. Het zou me niet verbazen als we deze games tijdens de Xbox en Bethesda showcase aanstaande 11 juni zien passeren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments