Als het goed is kan iedereen vanaf heden de augustus update voor de Xbox One downloaden. In die update zitten Universal Windows Apps zoals Groove Music (muziek luisteren op de achtergrond), maar er moeten er nog veel meer komen in de toekomst.

Mike Ybarra, platform programming baas bij Xbox, heeft aangegeven dat ze werken aan de toegankelijkheid van Universal Windows Apps (apps voor zowel Windows 10 als Xbox One). Daarmee wordt bedoeld dat onder andere de Xbox qua platform meer open moet zijn, zodat kleinere ontwikkelaars ook applicaties kunnen maken. Soort ID@Xbox maar dan voor apps. Op dit moment worden ontwikkelaars namelijk eerst goedgekeurd voordat ze een applicatie mogen publiceren.

De Xbox gatekeeper, leuk of meuk?

We weten natuurlijk nog niet wat voor eisen de kleinere ontwikkelaars krijgen en hoeveel het eventueel allemaal kost (anders ben je alsnog ver van huis), maar de drempel moet minder hoog komen te liggen. Het is ergens wel een risico om de drempel te verlagen, maar ook een goede stap. Het is een risico omdat je niet voor niks een soort drempel hebt gemaakt. Als je nu kijkt naar de digitale winkels van de smartphones, dan zie je er ook gewoon veel meuk tussen staan. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Maar het initiatief geeft ook een geweldige kans voor kleine ontwikkelaars om zich te laten zien. Soms heb je hele originele leuke apps.

We zullen zien wat voor Universal Windows Apps we voorgeschoteld krijgen als Mike Ybarra het inderdaad voor elkaar krijgt om de drempel te verlagen. Wat voor apps mis jij nog op je Xbox One?

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Een betere mediaspeler. Zou graag foto’s via mediaspeler op de xbox zetten als wallpaper

Stefan
Stefan
7 jaren geleden

Videoland app erop zetten