Meer sfeerbeelden bij FIFA 23

FIFA, het is elk jaar weer een dans met grote woorden van vernieuwingen. Of het dit jaar nu echt een vernieuwing is, dat is de vraag.

Voor mij, als fervent FIFA speler, is het elk jaar weer wat teleurstellend. Op het eerste gezicht lijkt het best wat en bij EA weten ze het altijd zo te brengen dat je bijna denkt een totaal nieuw spel te spelen. Helaas blijkt, na vele potjes, dat het spel weer vol met voorgeprogrammeerde trucjes zit die het spel eigenlijk voorspelbaar maken.

Maar goed, de trailers komen weer los en gister liet men een beeld zien van de sfeer rondom de wedstrijden. Dit geldt natuurlijk alleen als je de Career mode speelt. En ik moet eerlijk zeggen dat dat er weer mooier uit ziet dan de vorige versie. EA heeft de nieuwe wedstrijdbeleving voor FIFA 23 onthuld, met onder andere HyperMotion2-herhalingen, realistische toeschouwers en nog veel meer.

In een nieuwe trailer van zeven minuten die EA heeft gepost, sprak contentmaker met FIFA-presentatieproducent Adriano Negri over de ervaring voorafgaand aan de wedstrijd, waaronder de introductie van “quick-cutting, fast-paced cinematic language and elements” om introductievideo’s te maken die op gelijke voet staan met “elke high-end sportuitzending.”

Negri legde uit dat dit betekent dat we cinematics zullen zien van fans die aankomen bij het stadion, drone-opnames van het stadion zelf en flashback-momenten op het veld naast interacties met managers.

EA heeft ook “echt zinvolle stappen genomen om te verbeteren hoe het publiek eruitziet” door meer menigtehoofden, lichaamstypes en kledingstukken toe te voegen om het publiek “natuurlijk en gevarieerder” te laten aanvoelen. Dat is naast camera’s die nieuwe filmische hoeken hebben gekregen om momenten zoals doeltrappen en strafschoppen specialer te laten aanvoelen.

Negri voegde daar nog aan toe dat vrouwelijke officials een visuele revisie krijgen en dat ze voor het eerst worden ingedeeld in mannelijke competities, ook in de speltypen FIFA Ultimate Team en Pro Clubs.

Voor nieuwere spelers. Negri sprak over de nieuwe trainingsfaciliteiten in de game, en zei dat “dit een manier is waarop we barrières voor nieuwe spelers kunnen wegnemen” door “een gloednieuwe set gereedschappen en vernieuwde visuals” toe te voegen om de trainer “intuïtiever, gestroomlijnder en moderner” te maken.

ShaunaGames sprak ook met FIFA-presentator Fab Muoio over de veranderingen die op het veld zijn doorgevoerd, waaronder het uiterlijk van het veld. “We zijn naar binnen gegaan en hebben de lengte van het gras, de kleur van het gras getuned. We laten zelfs wat van het vuil op het gras zien wanneer het wordt verscheurd door een sliding tackle of een knieschuif.” Hij voegde eraan toe dat “afbraak op het veld blijft in de loop van de wedstrijd,” wat betekent dat “het echt het veld laat voelen als een

Muoio sprak ook over de aanpassingen aan schaduwen in het spel, en zei dat ze “overdreven” zijn op plaatsen zoals op de bal en de spelers zelf. Het scoren van doelpunten zal ook specialer aanvoelen, met HyperMotion2-herhalingen die nieuwe camerahoeken en augmented reality-statistieken gebruiken om “de gebruiker te belonen voor het scoren”. Daarnaast zijn de netten verbeterd door ze te converteren naar “echte 3D-geometrie” en reageren ze nu “op licht” en “rimpelt het net” om de tevredenheid te verhogen. FIFA 23 wordt gelanceerd op 30 september

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments