Iets van informatie rondom Blood and Wine was er wel, maar erg veel konden de fans hier nog niet mee. Gelukkig komt daar vandaag verandering in, na een interview met CD Projekt RED weten we eindelijk meer!

Terug in de tijd

Om even terug te blikken, bij het naar buiten brengen van de eerste info rondom de nieuwe DLC moesten we ons toch echt met vrij weinig zoet houden. Het begon met twee screenshots, die er toch wel weer erg mooi uit zagen. Naast de screenshots was er ook een klein stukje informatie, we zouden toch wel 20 uur aan gameplay in deze nieuwe DLC kunnen steken en als je de season pass in bezit hebt kun je direct aan de slag met de DLC wanneer deze uit komt. Over de release datum werd niet erg veel meer genoemd dan ergens in 2016. Tsja, erg magertjes kunnen we het wel noemen. Gelukkig is daar nu onze verlosser.

Blood and Wine screenshot

Hoe gelikt deze screen er ook weer uit ziet, als zoethoudertje zien wij voortaan liever wat meer!

Er is meer!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Blood and Wine zal het laatste verhaal zijn waar wij met onze geliefde Geralt kunnen spelen. De woeste grijze man zal, indien er nog DLC’s aan komen, geen hoofdrol meer spelen in het verhaal. CD Projekt RED laat weten het hierna welletjes te vinden, ze gaan eindelijk hun tijd steken in Cyberpunk 2077. Mocht je géén idee hebben wat het is, check dan vooral het bericht van Niels rondom deze nieuwe game van Poolse bodem.
Ook al speelt Geralt nog de hoofdrol in deze DLC, zal het verhaal toch niets te maken hebben met de mainstory van the Witcher 3 zelf. Het verhaal speelt zich af in Toussaine, waar een bloederig geheim verborgen wordt gehouden door de zorgeloze sfeer en rituelen in het dorp. Jakub Szamalek, een van de senior story writers van the Witcher zegt zelf dat deze DLC nog beter is dan de originele game zelf. Dit belooft een hoop goeds, maar dit legt de lat ook behoorlijk hoog voor het team. Een grote verandering is wel toegepast in de DLC, het team vond zelf dat er niet echt een super stoere charismatische tegenstander was in the Witcher. Dit wilden ze in de DLC’s veranderen. Ook in Blood and Wine komt er weer een echte evil mastermind om tegen te strijden. Het verhaal van Blood and Wine zal ook wat ingewikkelder worden dan dat van zijn voorgangers, om zo de fans nog beter bezig te kunnen houden.
Jakub benadrukt wel dat ze in de toekomst nóg beter zullen kunnen presteren. Dit belooft heel wat voor opkomende Cyberpunk 2077. Voor nu moeten we toch nog maar even geduld hebben tot Blood and Wine uit komt.

Blood and Wine komt (begin) 2016 uit en zit bij de Season Pass in, de losse DLC zal €19,99 gaan kosten. Mocht je Heart of Stone nog niet hebben gekocht kun je misschien beter de Season Pass aanschaffen. Hierbij krijg je de twee DLC’s voor €24,99.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments