Het Victoriaanse Londen in Syndicate lijkt de perfecte combinatie voor vele mysteries en serieuze historische gebeurtenissen. Maar Game Director Scott Phillips is het hier toch niet meer zo mee eens als voorheen.

Britse humor

In een interview heeft Scott laten weten dat Assassin’s Creed zichzelf nog wel eens te serieus nam. Grote historische gebeurtenissen en spannende achtervolgingen waren hiervan het gevolg, maar om echt te kunnen lachen om een game kon je toch beter Duke Nukem tevoorschijn halen. Daarom moet Syndicate lichter van aard worden dan zijn voorgangers in de Assassin’s Creed reeks. Dit zal vooral liggen aan de toevoeging van zogenoemde Britse humor in het spel. Volgens Scott lagen de schrijvers van het verhaal af en toe in een deuk als ze weer eens een scène terug lazen. Nu vind je jouw eigen grappen natuurlijk altijd het leukste, dus misschien geldt dat ook wel voor de schrijvers. Maar ik denk dat we er wel op kunnen vertrouwen dat Syndicate iets meer losjes zal zijn dan zijn voorgangers.

Vette snufjes

Ook heeft Phill wat extra’s losgelaten over Syndicate en wat wij er van mogen verwachten. In het spel komt nu ook de mogelijkheid om voertuigen te besturen, dit zal helaas niet gaan om een dikke Jaguar, maar om een simpele paard en wagen. Met geluk zelfs een huifkar.
Aangezien het spel zich afspeelt in 1868, wat behoorlijk later is dan de andere Assassin’s Creed games gaan we ook het gebruik van pistolen meer terug zien. Natuurlijk trekt het geluid van een kogelschot wel weer meer tegenstanders aan, op straat zal de ‘’politie’’ die in de buurt zijn op je af rennen en in een beschermd landhuis zullen de bewakers daar ook in hordes op je af komen. Als je liever als een echte assassin aan de slag wil gaan zul je het toch beter op stealth kunnen houden en mensen voorlopig om het leven brengen met een mes.

Om Scott even te citeren:

‘’There’s one that’s in the demo, which is probably the most modern of the tools, the voltaic bomb. Which is essentially electricity, so you can drop it at your feet and it’ll spread out to multiple enemies and do damage to them while also stunning them. So it’s a great first strike or escape tool.’’

De zogenoemde voltaic bomb is dus een van de nieuwe snufjes in de game. Het komt er op neer dat deze elektrische bom op de grond gegooid moet worden, waarna het zich uitspreid naar jouw tegenstanders. Deze zullen HP verliezen, maar ook ‘’gestund’’ worden, oftewel verlammen door de elektrische schok die ze krijgen van deze bom. Scott vindt het een uitstekende tool voor een eerste aanval, of om zo te kunnen ontsnappen aan jouw tegenstanders.

Op 23 oktober kunnen we zelf gaan meemaken hoe losjes en vernieuwd Syndicate uiteindelijk is geworden. Dit is de release datum voor Xbox One en PS4. Voor de PC komt het spel later uit, maar wel voor het einde van 2015. De rest van het interview met Scott Phillips is hier te lezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments