Meer details over nostalgische ”Morrowind” uitbreiding van The Elder Scrolls Online

Gisteren werd de uitbreiding van The Elder Scrolls Online bekendgemaakt via Twitch. Daar werd een video laten zien van ”het nieuwe hoofdstuk”, genaamd ”Morrowind”. Ik zal je uitleggen wat het allemaal precies inhoudt.

Misschien dat sommige lezers het hebben gespeeld, The Elder Scrolls 3: Morrowind. De game was speelbaar op de eerste Xbox en op de pc. Het is misschien wel de beste RPG van de eerste Xbox generatie. Als je de graphics nu terugziet, dan lach je het uit, maar dat maakt niet uit, Morrowind was één groot avontuur. We gaan nu weer Vvardenfell in en dit keer 700 jaar voor het hele gebeuren in TES 3: Morrowind.

Een nieuw verhaal

De nieuwe uitbreiding ”Morrowind” moet dertig uur aan verhaal gaan bieden en toegang tot een nieuw gebied (voor The Elder Scrolls Online dan), Vvardenfell. Hierbij komt nog een PvP (player versus player) modus met drie teams, een extra klasse en een trial. De uitbreiding mag best wel wat bieden, want het kost waarschijnlijk €39,99 als je de game al hebt en €59,99 voor de game plus de uitbreiding (ik ga er vanuit dat de dollars worden omgezet in euro’s). Ben je een nieuwe speler, dan hoef je niet per se alle oude content spelen. Je kan gelijk aan de slag met een nieuwe tutorial in dat gebied.

Nieuwe klasse, de “Warden”

In de uitbreiding kan je aan de slag met de ”warden”, een soort natuur-tovenaar die een beer onder controle heeft. Eerlijk gezegd dacht ik dat de beer nog zou veranderen in een mens, tijdens het kijken van de trailer, maar die hoort dus bij Sap de Aardwortel de warden. Waarschijnlijk kan je als warden zijnde ook andere dieren beheersen en is de beer een soort ‘ultimate’ die met jou vecht tot je dood bent. Je kan de beer dan ook healen (carebear).

Wordt dit net zo episch?

De hele zone van The Elder Scrolls III: Morrowind is overgezet naar het spel en we kunnen dus alle locaties bezoeken die we ongeveer 15 jaar eerder hebben gezien (yup, Balmora en Vivec City, wat nog helemaal gebouwd moet worden). Het verhaal draait om de god Vivec die zijn kracht verliest en jij als speler moet hem helpen. Verder is het allemaal vrij vaag en ben ik nog niet overtuigd. Maar heel Vvardenfell bezoeken klinkt als muziek in de oren en dat is volgens mij precies wat Zenimax Studios wilde bereiken met deze uitbreiding. Het is ook een groot risico, want als ze dit verneuken dan besmetten ze de Heilige Graal van 2002. Het is in ieder geval wel een goede lokker voor mij om het weer te gaan spelen.

Je kan dus de uitbreiding zelf kopen, maar ook een fysieke collector’s Edition voor €99,99 waar je allerlei spullen erbij krijgt zoals je hierboven kunt zien. Het biedt een 12 inch (ongeveer 30cm) beeldje van een Dwarven Colossus, een art boek van 176 pagina’s en een map van Morrowind plus een metalen hoesje (steelcase). Gooi er nog wat digitale meuk bij en je hebt een prachtige Collector’s Edition. Ik heb de neiging om het te kopen, maar ik weerhoud mijzelf ervan.

Wie gaat er weer spelen en wie speelt er nog? Als je nog speelt, is het beter geworden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments