Meer dan zat exclusieve games op de Xbox One

Het is een probleem bij de Xbox One dat we triple A titels missen die echt exclusief zijn voor de Xbox One. Dit klopt zeker. Dat wil alleen niet zeggen dat er helemaal geen exclusieve potentiële toppers komen naar onze console. 

Als je de montage hierboven bekijkt dan kan ik snappen dat je niet warm wordt van elke titel. Indie hier, indie daar, indie overal. Er zijn zoveel indie games op de Xbox One dat onze collega, en internationaal toerist, Max spontaan zou terugkeren naar Nederland om weer te gamen. De ene indie is de andere niet. In het rijtje van de montage zie je namelijk ook Black Desert, een behoorlijk grote en kwalitatief goede MMO game die je nu alleen op de Xbox One hebt. Juist Black Desert is zo Aziatisch mogelijk dat je ‘m ook op een Aziatische console zou verwachten (Sony?).

Interessante onderbelichte titels voor de Xbox Game Pass

Er was één ding sowieso zeker tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 van 2018, games, games en nog eens games! Het tempo zat er goed in. Met zo’n montage als hierboven zie je toch best wat interessante titels voorbij komen. Het mooie is ook dat veel titels naar de Xbox Game Pass komen. Kortom, als jij 10 euro per maand betaalt en dus 120 euro per jaar. Dan krijg je vele games er voor terug!

Natuurlijk zien we Below weer terugkeren in de montage. Die zien we onderhand al drie jaar. Opvallend is natuurlijk ook Tunic, de Zelda-game met een vos er in. Mijn persoonlijke favoriet naast Black Desert is echter Session. Zo lang ik skate 4 niet krijg, moet ik het maar doen met deze skateboarding game! Het ziet er sowieso uit als een Skate kloon, maar dat is niet erg! Ook deze game is een exclusieve Xbox One game!

Schitteren in afwezigheid

Na de trailer bedacht ik mij: ‘waar is The Last Night?’. De game waar we vorig jaar zo enthousiast over waren, zien we nu niet eens meer in de montage!

Ik hoop dat we deze game nog in 2018 mogen verwelkomen in onze game collecties! We hebben ook nog niks te zien gekregen over de game van Playground Games! Ze zijn met een nieuwe RPG bezig waarvan we allemaal eigenlijk al hoopte dat het Fable 4 zou zijn. Noppes, rien du tout, nada, njet.

”Xbox heeft te weinig exclusives!”

Als je goed kijkt naar de kleinere titels, dan valt het allemaal wel mee met de ”weinige” exclusieve games voor de Xbox One. Natuurlijk zaten we met z’n allen te wachten op een aankondiging van Microsoft dat ze met een exclusieve game van het kaliber van God of War of The Last Of Us komenDat zat er helaas niet in. Microsoft heeft wel aangegeven dat zij gaan investeren in studio’s die voor hen games maken. Misschien dat we volgend jaar met meer triple A exclusieve games voor de Xbox One aan de slag mogen.

Toch beken ik eerlijk dat het mij geen reet uitmaakt of de Xbox One exclusieve games ook op de console van Sony komen. Iedereen moet kunnen genieten van fantastische games. Als de Xbox One maar gewoon interessante titels krijgt! We missen nu de games die Playstation bezitters wel hebben. De eerder genoemde God of War en The Last Of Us maar ook Uncharted, Detroit: Become Human, Days Gone en Death Stranding. We willen dit soort top games ook op onze Xbox One en dan niet de usual suspects Forza, Halo, Gears of War etc.

Wie weet wat het volgende jaar ons brengt. Ik moet eerst nog maar eens mijn backlog zien af te werken alvorens ik uitkijk naar nieuwe games.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Clenn
Clenn
4 jaren geleden

Wat me opvalt is dat de xbox exclusives met name op multi player vlak groot zijn en de playstation exclusives van het moment groter zijn op het vlak van single player. Voor mij voor de platform keuze wel een belangrijk onderscheid. Forza 4 is een goed voorbeeld denk ik :-).

Clenn
Clenn
4 jaren geleden

.. een voorbeeld van een grotere focus op multi player ten opzichte van het vorige deel bedoel ik dan. Ik bedenk me nu dat DriveClub en GT Sport een groot multi-player component hebben.

Xbox Live vind ik een sterk platform wat met clubs, LFG, integratie van verschillende mogelijkheden voor voice(chat) steeds wat aantrekkelijker wordt. Wat ik wil zeggen is dat een fervent online gamer wellicht sneller kiest voor Xbox.