Na het bericht dat IO Interactive, de makers van Hitman, al in de verkoop waren gezet, komt nu de volgende studio aan de beurt.

Betrouwbare bronnen geven aan dat het rommelt bij BioWare. Blijkbaar hebben de negatieve feedback en slechte reviews van Mass Effect Andromeda een vervelend bijeffect. Het lijkt erop dat er behoorlijk is geknipt in het personeelsbestand van BioWare Montreal, de studio waar Mass Effect Andromeda is gemaakt. Het gevolg van deze aderlating is dat op dit moment alle Mass Effect games in de koelkast zijn gezet en er niet meer aan gewerkt wordt.

BioWare Montreal zal nu ingezet gaan worden als support studio voor andere EA projecten zoals Star Wars Battlefront 2. Een aantal medewerkers zal nog wel aan patches en de multiplayer DLC van Andromeda blijven werken.

Yanick Roy van Bioware heeft bevestigd dat zijn team samen gaat werken met EA’s Motive studio. “Ons team bij BioWare en binnen EA hebben hun stinkende best gedaan om Mass Effect Andromeda wereldwijd naar spelers te brengen. Zelfs terwijl BioWare aan de slag gaat met de Mass Effect Andromeda community en live service, zijn we daarnaast ook constant bezig met de volgende ervaring die we gaan creëren. We zijn druk bezig om samen te gaan werken met EA studio’s uit de hele wereld op het gebied van belangrijke ontwikkelingen. Door het delen van de ruimte in Montreal tussen BioWare en Motive teams gaat het BioWare team aan de slag met de huidige Motive projects. We richten ook teams op voor andere BioWare projecten. Er gaat in de komende jaren nog genoeg van BioWare komen”.

BioWare laat weten dat er in de volgende Andromeda patch nog meer verbeteringen op het gebied van prestatie en stabiliteit zitten, dat men een aantal door spelers gerapporteerde problemen heeft opgelost. Ook zullen alle conversaties tussen de crew in Andromeda nu beschikbaar zijn. Daarnaast zal patch 1.06 de lag in de multiplayer verminderen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments