Het is N7-dag vandaag en dat zou het perfecte moment zijn om de langverwachte remaster van de Mass Effect trilogie aan te kondigen toch? Nou, dat is ook exact wat er is gebeurd.

Het was wellicht een van de slechtst bewaarde geheimen, de Mass Effect remaster, maar die aankondiging bleef maar uit. Vandaag was het dan eindelijk zover. De Mass Effect Legendary Edition is officieel aangekondigd en de game moet in het voorjaar van 2021 gaan verschijnen.

De Mass Effect Legendary Edition wordt een remaster en geen remake. Wel beloven ze dat er flink gewerkt is aan textures, shaders, modellen, effecten en technische kenmerken om de games te moderniseren en zo zowel fans van het eerste uur, als nieuwkomers de best mogelijke versie van de drie games te kunnen geven.

De collectie bestaat uit Mass Effect, Mass Effect 2 en Mass Effect 3, inclusief alle DLC en een aantal nieuwe nieuwe promowapens, panters en packs. De hele collectie zal in 4K te spelen zijn en komt uit voor de Xbox One, PS4 en PC en zal ook nog een aantal forward compatible verbeteringen voor de Xbox Series gaan bevatten. De collectie moet in de lente van 2021 gaan uitkomen, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Tussen neus en lippen door liet Casey Hudson, de gamedirector van Mass Effect, ook nog even weten dat ze aan een nieuw Mass Effect-project zijn begonnen. Dit bevindt zich echter nog in een te pril stadium om er meer over te laten weten.

Ik ben in elk geval weer ontzettend enthousiast en kan niet wachten om nogmaals met Shepard het universum te gaan redden van de Reapers. Hoe zit dat met jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments