Nog even en dan verschijnt Sea of Thieves officieel. De marketingmachine draait daarom ook overuren. Met Sea of Thieves heeft Microsoft echter wel iets heel aparts gedaan en direct ook maar even een wereldrecord gevestigd.

Wat is één van de leukste dingen die je in Sea of Thieves kunt doen? Precies, jezelf of je vrienden met een groot kanon afschieten om andere schepen te enteren, sneller eilanden te bereiken of gewoon voor de lol.

Microsoft heeft hier op ingehaakt en is de samenwerking aangegaan met stuntman David “the Bullet” Smith om een aanval te wagen op het Guinness wereldrecord “grootst afgelegde afstand als menselijke kanonskogel”.

En dus werd David live op Mixer afgevuurd uit de Xbox Pirate Blaster, een kanon van 10 meter lang. Na afloop kwamen de felicitaties van het officiële Twitter account van Guinness dat bevestigde dat het oude wereldrecord was verbroken. Niet met heel veel, maar toch. Het oude record stond op 59,05 meter en het nieuwe record is nu 59,33 meter.

Of de game nu hard faalt of juist keihard slaagt, dit is wel een vette marketingstunt. Gaan jullie allemaal Sea of Thieves spelen als hij uitkomt?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments