Ken je die mop van die 25-jarige man uit Miami, die in 2013 een laptop bestelde en een Xbox One voor de releasedatum binnen kreeg? Nee? Nou, bij Microsoft nu wel!

Jia Li bestelde voor een bedrag van $500 een laptop via de website van Microsoft. Toen het pakketje een paar dagen later binnenkwam viel Li iets vreemds op. Volgens Li zat er veel beveiligingstape om de doos. Toen hij vervolgens zijn nieuwe aankoop uitpakte kwam er een Xbox One tevoorschijn.

Ik hoor je denken: Foutje bedankt! Ware het niet dat de Xbox One voor het publiek nog niet bestond. De aankondiging zou namelijk twee maanden later pas plaats vinden.

naamloos

Hoe kan het dan dat zoiets gebeurt? Het antwoord is best simpel. Er waren veel geruchten over een project genaamd Durango/Kryptos. Daarnaast was er een hacker die zijn handen vooraf wist te leggen op een developer kit voor de Xbox One. Microsoft is een bedrijf met meer dan 100.000 medewerkers waarin veel mails en projecten uitlekken. Omdat Microsoft weigerde te reageren en lekken wou voorkomen besloot men zijn bèta-consoles te verstoppen in één van hun logistieke magazijnen.

Na vele onderhandelingen met Microsoft verscheen er een ‘Representative’ die de Xbox in ontvangst nam. Li ontving van Microsoft voor de moeite een Xbox 360 met Kinect en zijn bestelde laptop. Microsoft weigerde echter commentaar te geven op dit voorval.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments