Het is eigenlijk nieuws voor May the 4th, maar daar heb ik lak aan, dit is nu nieuws voor Revenge of the Fifth. Het is ook nog eens goed nieuws, want Respawn, de ontwikkelaar van Titanfall, gaat een nieuwe Star Wars game maken!

Het gaat om een third person action-adventure game met Electronic Arts (EA) en Lucasfilm als uitgevers. Bij Respawn werd er gejuicht toen er eenmaal werd aangekondigd dat dit hun nieuwe project wordt en dat snap ik ook wel. Je bedrijf moet het wel echt goed doen als je eenmaal de licentie en goedkeuring van de heilige Lucasfilm krijgt.

Het project wordt nu door een, volgens designer Stig Asmussen, ‘klein maar getalenteerd team’ opgepakt. De studio moet nog nieuwe werknemers aannemen, want er is natuurlijk nog een deel bezig met Titanfall 2. Klein detail, de nieuwe werknemers moeten verstand hebben van Unreal Engine 4 (dus dat moet wel goedkomen qua graphics).

StarWarsE3-14
Dit is Star Wars 1313, hopelijk krijgen we nu weer zoiets, zonder dat het wordt gecanceld.

Kunnen we al beelden verwachten bij de E3? Ik denk het niet. Titanfall 2 zal uiteraard groot aanwezig zijn, maar dit project is te kort dag. Het is wel echt positief dat Respawn aan een game werkt, want volgens mij kunnen zij wel iets moois neerzetten. Ik hoop dat er wel nadruk wordt gelegd op verhaal en dat ze niet een multiplayer game maken à la Star Wars Battlefront. Titanfall had natuurlijk een vrij magere campaign, dus als ze gelijk op zoek zijn naar nieuwe werknemers, laat hen dan ook een goede schrijver aannemen. Wie weet krijgen we wel een titel zoals Star Wars 1313 ooit de bedoeling was. Een singleplayer spel met een echt verhaal, zonder Jedi krachten, maar wel volledig Star Wars.

Wat hopen jullie dat Respawn doet met de Star Wars licentie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments