De rij aan verbeterde Xbox One X games is al aardig aan het groeien. Eentje zien we niet echt genoemd worden terwijl hij toch echt dit patch heeft gekregen, Mafia III.

Hangar 13 is al sinds de release van de game bezig met verbetering en fixes. De game heeft nu ook de X behandeling gekregen. Deze versie ondersteunt nu ook HDR. Andy Wilson, Executive Producer bij Hangar 13, liet er meer over weten.

Hij geeft aan dat de ervaringen met de X best eenvoudig waren.

Als je al gewend bent met een Xbox One te werken dan is er geen specifieke training voor de X nodig. Het onderliggende platform is al stabiel dus het werken met een krachtigere versie is dan niet ingewikkeld. Voor Mafia III hebben we eigen engine gebouwd en daar kon de Xbox One X goed mee overweg.

Mafia rendert op een resolutie van 3072×1728 wat vervolgens opgeschaald wordt naar 3840×2160 via een 4K output buffer. We gebruiken geen checkerboarding omdat de machine de benodigde doelen kon halen en gebruik kon maken van de verschillende graphische verbeteringen die we hebben toegepast. De plannen voor een HDR update exclusief voor de Xbox One X staan al klaar.

Dus de twee grote verschillen op de Xbox One X versie bestaan uit de algehele resolutie en de toevoeging van HDR. Daarboven zijn nog een aantal verbeteringen toegepast zoals SSAO, Geometry Detail, Shadows en Volumetric Effects.

Helaas gaat dat nog steeds niet altijd even goed zoals jullie hier kunnen zien. Maar voorlopig bezit de X1X versie meer verbeteringen die van de PS4 Pro.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments