Het is eindelijk bekend wanneer de potentiële Game of the Year kandidaat Mafia 3 gereleased wordt en dat is op 7 oktober 2016! Vandaag kregen we ook een prachtige trailer voorgeschoteld, maar wat liet dat allemaal zien? 

We zien een fictionele New Orleans uit 1968, jij als Lincoln Clay, een Vietnam veteraan, komt terug van de oorlog en ziet dat jouw thuisfront kapot is. De ‘Black Mob’ is door de Italiaanse Maffia verslagen en jij gaat samen met een bende aan contacten er op uit om de Italianen neer te halen.  Het is dus de bedoeling dat je stukje bij beetje de stad weer overneemt door bijvoorbeeld witwaspraktijken te veroveren. Mafia 3 gaat volledig voor een open wereld ervaring, met dezelfde cinematische/film ervaring uit Mafia 2.

(het volgende is informatie uit verschillende previews op het internet)

In New Bordeaux heb je te maken met negen districten en elke district heeft een eigen sfeer en variëteit aan missies. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld de ‘French Ward’, met clubs en andere uitgaansgelegenheden. Hiernaast heb je bijvoorbeeld nog een industrieterrein, suburbs, de haven met scheepswerf en de Bayou, het moerasachtige gedeelte ten zuiden van de stad.

Je bouwt je eigen gang/bende op, bestaande uit Cassandra (Haitiaan), Burke (Ierse badass) en Vito (die kennen we uit Mafia 2). De mensen in jouw bende reageren op de beslissingen die jij neemt. Geef jij een veroverd gebied aan Cassandra, dan zullen Burke en Vito dit niet zo chill vinden. Hierdoor veranderen jouw relaties onderling. Als je Burke meer gebied geeft, krijg je meer backup tijdens gevechten, maar als je Lincoln vertrouwt met een gebied, dan krijg je betere wapens en andere items.

MediaHandler

Mafia 3 richting de RPG kant

Het klinkt nu steeds meer als een RPG dan echt een actie game en dat vind ik wel fijn! Het werkt nu net als Godfather 2 en dat systeem met relaties en veroveren van gebieden biedt meer diepgang. Hopelijk wordt deze game niet een kopie van Scarface/Godfather 2 en weet Mafia 3 zichzelf te onderscheiden door het verhaal en de stad. Het open wereld aspect is natuurlijk niet baanbrekend, het systeem met gebieden veroveren ook niet, maar je hoeft ook niet te innoveren om een goed spel neer te zetten. Beter goed gejat dan slecht bedacht! Ik heb in ieder geval vol vertrouwen in dit spel, want de sfeer is goed aanwezig en het verhaal ziet er nu al beter uit dan dat van Mafia 2.

Hebben jullie al zin in Mafia 3? Laat het weten in de comments.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments