Update 30 juni

Het gerucht wordt langzaam maar zeker waarheid. Op 25 juni heeft Take-Two Interactive, een onderdeel van 2K Games, een domeinnaam geregistreerd onder de naam mafia3thegame.com en een aantal aliassen. Er is wel een aardigheid op te merken namelijk dat de servers die verbonden zijn aan deze domeinnaam bij RockstarGames.com gehost worden. Hoe dan ook, dit is wel een wat beter bewijs dat de game er inderdaad aan gaat komen. Wij wachten af.

 

Domeinregistratie Mafia 3

Bericht 26 juni

Het is helaas wel weer een gerucht in optima forma. Mafia, de supertoffe serie waar je in het New York van de jaren ’40/50 rondrijdt en de heerlijke muziek van die tijd door je radio wordt afgespeeld. Ja, het is weer tijd voor een nieuw Mafia deel!

Het jaar 2000 was nog maar net begonnen en ik was één van de weinige mensen die Mafia speelde en het echt een parel vond. Vrienden van mij kenden het spel niet en waren alleen gefixeerd op GTA3, die daarna werd uitgebracht. Dat is zonde, want Mafia introduceerde eigenlijk een hogere kwaliteit van sandbox dan de populaire game GTA3. Rijd je door rood? Bekeuring. Rijd je te hard? Bekeuring. Is je benzine bijna op? Ga maar tanken. Het was verfijnder in vergelijking met het rijgedrag van de gemiddelde GTA3 sessie. Mafia bood ook veel meer verhaal en was ook daar veel meer verfijnd in. Jaren later kwam Mafia 2 uit en ik had het gevoel alsof iemand mijn favoriete art house film had omgetoverd tot een Hollywood misbaksel. Mafia 2 was niet slecht. Het had alleen niet dat sfeertje wat Mafia 1 zo goed maakte. Het was zo’n game waar het tempo was aangepast, waar veel te veel dialoog in was gegooid en wat geforceerde characters introduceerde.

Dus ik hoop dat Mafia 3 daar verandering in brengt, maar hoe komen we bij dit gerucht? Komt door onderstaande tweet van de stemacteur die de stem van Vito verzorgt.

 

Al eerder, in januari, liet Rick weten dat er ‘groot nieuws’ op komst zou zijn over de Maffia reeks.

Dus je kan er van uitgaan dat hij ook een aankondiging op de E3 had verwacht. Kortom, volgens mij heeft onze stemacteur al wat werk afgeleverd en wilde hij eindelijk zien waar hij het harde werken voor heeft gedaan!   Gamescom is de eerst aankomende beurs waar grote aankondigingen worden gedaan op gamesgebied. Wij, als team van Xbox Nederland, zijn daar natuurlijk aanwezig! Gezien Microsoft dit jaar gewoon door wil knallen, kan het zo maar zijn dat ze met Mafia 3 aan komen zetten. Dat zou echt tof zijn, want dan krijg ik naast Quantum Break, Crackdown en Scalebound ook nog mijn persoonlijke favoriet, een nieuwe Mafia! Voorlopig nog wel gerucht helaas.

Wat hoop ik te zien?

Mafia 3 gaat hopelijk toch weer terug naar het verfijnde van Mafia 1. Verhaal op lager tempo, geen auto’s als race-car, gewoon lekker laag tempo. Laat het verhaal zichzelf lekker ontwikkelen in plaats van zo’n achtbaan aan missies en niet zo’n krampachtig slecht verhaal waar je niks mee kan. Qua missies moet het ‘less is more’, zullen we maar zeggen. Met de huidige technieken is het natuurlijk mogelijk om een prachtige wereld op het scherm te toveren met heel veel objecten in beeld. De interieurs van Mafia 2 zagen er al prachtig uit, maar Mafia 3 kan hier natuurlijk dik overheen! Er mag ook wel wat meer er naast te doen zijn. Dat miste Mafia 1 ook een beetje (logisch, toen begon het hele sandbox gebeuren pas). Als je het verhaal hebt uitgespeeld, leg je het spel namelijk ook gelijk weg. Mafia 2 was ook nog te veel van hetzelfde qua missies en de achtervolging missies waren het net niet. Zorg ervoor dat je koeriers-dingetjes kan doen of zo, of huurmoordenaar-contracten, sluipmissies. Er zijn zoveel dingen te bedenken voor een spel als Mafia! Ergens denk ik wel dat het goedkomt. Mafia 2 kwam in 2010 uit en het is nu 2015, dus ruim de tijd gehad om te ontwikkelen. Tegen de tijd dat Mafia 3 dan uitkomt, is het 2016 en dat lijkt mij genoeg tijd om eens flink na te denken over vorige games en wat er beter moet. Zo niet, dan mogen ze dit artikel lezen. Make it happen, boys!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments