De update van deze maand bevat de mogelijkheid om maximaal twee games vast te zetten in Quick Resume, opties voor het opnieuw toewijzen van de deelknop op draadloze Xbox-controllers en een nieuwe wizard voor audio-instelling.

Quick Resume

Quick Resume werkt niet altijd even optimaal maar als het werkt kun je hiermee kun je naadloos schakelen tussen meerdere games en de gameplay direct hervatten vanaf het punt waar je gebleven was. Met deze update kun je nu maximaal twee games vastpinnen in Quick Resume op je Xbox Series X|S consoles. Je vastgepinde games verdwijnen alleen als je ze handmatig verwijdert of als een game een verplichte update ondergaat.

Overal waar je je groep Quick Resume ziet, kun je een spel selecteren, op de knop Menu drukken en Pin to Quick Resume kiezen. Als je al twee games hebt vastgepind, wordt je gevraagd welke pin je wilt vervangen.

Xbox draadloze controller – deelknop opnieuw toewijzen

Met de deelknop op de draadloze controller van de Xbox kun je een screenshot maken door erop te tikken of een videoclip opnemen door de knop een paar seconden ingedrukt te houden.

Xbox Wireless Controller Share button

Als je van aanpassen houdt, kun je nu de Share-knop op de Xbox draadloze controller opnieuw toewijzen en een breed scala aan aangepaste acties binden. Met de bijgewerkte Xbox-accessoires-app kun je nieuwe knoppen toewijzen voor Xbox-accessoires, waaronder de Share-knop die je voor andere acties, zoals tv dempen, vriendenlijst openen, prestaties openen en nog veel meer kan instellen. De mogelijkheid om je controlleracties te herdefiniëren biedt ook een manier om eenvoudig ondersteunende technologieën in te schakelen voor gamers met een handicap. Elite Series 2-controllers, Xbox Adaptive Controllers en andere apparaten hebben ook enkele nieuwe acties. Bekijk de volledige lijst met acties en alle beschikbare knopomzettingen in de app Xbox-accessoires.

Xbox apparaat firmware-updates

De nieuwste firmware voor Xbox-controllers is nu beschikbaar op je console of Windows PC. Deze release bevat fixes en updates die prestatieverbeteringen opleveren voor Xbox One-controllers met Bluetooth-ondersteuning, Xbox Elite Wireless Controller Series 2 en Xbox Adaptive Controllers.

Nieuwe wizard voor audio-instelling

Audio Setup Wizard

Je kunt nu een nieuwe begeleide wizard voor audio-instelling gebruiken voor je HDMI-apparaten, beschikbaar in Instellingen onder Algemeen > Volume & audio-uitvoer > Audio-instelling. Met de wizard audio-instelling kun je het HDMI-audioformaat testen en verifiëren, alle luidsprekers testen die zijn aangesloten op je Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles en de best mogelijke instellingen configureren voor jouw unieke A/V-instelling.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments