Exclusives, dat is een woord waar blijkbaar de hele gamerwereld nogal op klaarkomt. Dus om die nood te bevredigen, is er misschien wel goed nieuws.

Hideo Kojima. De naam is al iconisch op zichzelf. Dus de bizarre games die uit zijn koker komen, kunnen rekenen op nogal wat fans en hoopvolle blikken. Maar laten we beginnen bij het begin.

Om het nog leuker te maken, tijdens een PlayStation Blog werd een nieuwe blijkbaar PS5 exclusive (daar is hij weer) aangekondigd. Abandoned gemaakt door Blue Box studio is een first-person horror survival shooter (man, wat is het nu eigenlijk). Van Blue Box weten we nog weinig maar er gaan speculaties rond waarin wordt beweerd dat Hideo Kojima achter deze studio zit. Maar dat gerucht is nu veranderd oftewel ontkracht.

Hideo staat bekend om zijn nogal grillige karakter en hij hult zichzelf graag in een soort wolk van mysterie. Het gerucht dat Kojima iets met Blue Box te maken zou hebben is namelijk onderuit gehaald. Volgens een bron die bekend is met dit onderwerp, is Kojima namelijk met Microsoft in gesprek om zijn nieuwe game bij hen te lanceren.

Dit gerucht wordt nog een versterkt door een hint die we bij Phil Spencer aantreffen. Phil heeft er een handje van om zaken te hinten en dat doet hij door iets in de achtergrond op de boekenplank te zetten. Dit is in het verleden vaker gebeurt. Deze keer zagen we een Ludens beeldje, het logo van Kojima Games. Iets wat zou kunnen hinten om een Xbox Exclusive (haal de tissues maar tevoorschijn) van deze iconische gamebouwer.

Na het gedoe met Death Stranding, een PS exclusive, liet Hideo weten dat dit een eenmalige deal met Sony was en dat hij daarna vrij was om met andere partijen in zee te gaan. Dat allemaal gezegd hebbende, het is en blijft Kojima. Dus het zou zomaar kunnen zijn dat hij als grap aan Phil heeft gevraagd om dit teken achter hem te zetten, wetende dat de community dan direct dit soort berichten zou gaan schrijven. Bij deze ik ook dus. Kojima, het mysterie blijft voortduren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments