In een interview met Microsoft’s corporate Vice President Kudo Tsunoda, laat de beste man weten dat ontwikkelstudio Rare een game gaat maken waar je later mooie herinneringen aan zal hebben. De game heet Sea of Thieves.

Dus wat is Sea of Thieves nou eigenlijk? Op de E3 zagen we een gameplay trailer met piraten-gevechten in een kinderstijl qua graphics. Een soort Assassin’s Creed: Black Flag meets Kinect Adventures. De game is een massively multiplayer online game (MMO) waardoor het niet meer gaat om één protagonist en zijn verhaal, maar echt multiplayer. Dat zijn we niet gewend van Rare (behalve Diddy Kong Racing dan… ooit), maar een frisse wind door de historie van hun games kan geen kwaad. Rare wilt de speler het gereedschap geven om hun eigen verhaal te bouwen.

Hoe pakt dat zich uit? Hoe vaak hebben we namelijk gehoord dat ‘jij, de speler’ je eigen verhaal maakt in een game? Precies… vaak! Tsunoda zegt:

[quote_center]’Ik denk dat je met Sea of Thieves echt ziet dat de spelers hun eigen herinneringen kunnen maken […] Het gaat er om dat je de spelers in staat kan stellen om hun eigen verhalen te maken met een eindeloos aantal mogelijkheden en ik denk dat Rare dat altijd heeft gedaan als je naar hun historie kijkt. [Rare] is goed met het maken van super emotionele herinneringen en de spelers laten binden aan hun games'[/quote_center]

Awww, mag ik een tissue? Dit beeld is zo romantisch, je zou bijna denken dat het reclame is voor een toekomstige titel… oh wacht.

sea_of_thieves3

Tsunoda gaat nog verder over het feit dat Rare echt een goed project heeft aan Sea of Thieves en dat het misschien wel Rare’s beste game ooit wordt. Allemaal leuk en aardig, maar mijn eerste vraag blijft… wat is Sea of Thieves nou? We zien leuke plaatjes en filmpjes, maar wat is het doel van het spel? Moeten we een eigen piraat maken en eindeloos nieuwe eilanden ontdekken met je eigen crew van vrienden? Wordt het No Man’s Sky meets The Crew meets Assassin’s Creed: Black Flag meets World of Warcraft? Waar zijn we aan toe? Als het echt zo is dat we met vrienden eindeloos kunnen reizen als piraat, dan zie ik het op zich wel zitten!

Wat vinden jullie? Komt Rare’s beste game er aan of is Microsoft PR-machine weer lekker bezig?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments