Wil je het je vriend wat moeilijker maken of vind je het leuk om je favoriete Twitch streamer eens te hinderen? Dat maken Twitch en de makers van Rise of the Tomb Raider nu mogelijk door middel van ‘Expedition Cards’, die de gameplay van de streamer vijf minuten lang op de ene of de andere manier moeilijker maakt.

Twitchers, vrees niet, je moet de optie Broadcast Interactions aanzetten voordat kijkers dit kunnen, maar het is zeker eens leuk om te proberen. Twitch maakte zonet namelijk enkele Expedition Cards bekend, waaronder ‘Ex Fuego’, waarbij Laura in brand staat. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld de ‘Time Quake’- kaart, die een tijdsveld opricht rond een vijand die geraakt is door een headshot, waardoor alles in dat veld trager gaat, en ‘One Life To Live’, waarbij je meteen de gehele missie moet herstarten als je doodgaat. In totaal zijn er 64 kaarten, die in 186 verschillende paren kunnen langskomen. De kijkers kunnen dan #1 of #2 intypen om één kaart uit het paar te kiezen. De kaarten maken het spel moeilijker, makkelijker of gewoon erg vermakelijk.

De streamer zal ook wel enkele minuten rustig kunnen spelen, want tussen elke aanpassing zit minstens één minuut. Streamers die deze functie willen gebruiken, dienen wel de Xbox One Twitch App te gebruiken, wat dus betekent dat dit alles voorlopig Xbox One-exclusive is. Of deze functie ook naar de pc en PS4 zal komen wanneer de game daarop uitkomt, is nog niet duidelijk.

Kijkers kunnen er trouwens ook bij winnen, want wie ook via de Xbox One Twitch App kijkt, kan achievements, extra challenges en leuke extra’s winnen. Ook kan je met de nieuwe functie Broadcast Frame alle info over de game van de streamer zien, waaronder het aantal kills, welke Expedition Card op dit moment van toepassing is, in welk level hij zit en hoe lang hij al bezig is met dit level.

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
7 jaren geleden

Leuke toevoeging

Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Vet hoor