De afgelopen weken is planeet Aarde geteisterd door het zogeheten “lootbox-syndroom”. Miljoenen slachtoffers ervaren hier nog dagelijks hinder van. Naar verluid blijkt Assassin’s Creed: Origins ook medeplichtig te zijn aan deze verschrikkelijke handicap. 

Microtransacties in games is naar mijn mening de meest idiote uitvinding die ooit is bedacht. Oke… dat er mensen zijn die geld willen bijleggen om hun wapen of hun personage er net even wat bruter uit te laten zien kan ik nog best begrijpen. Maar betalen om beter te worden in de game of om zeldzame wapens te ontgrendelen vind ik echt klinkklare onzin.

Assassin’s Creed: Origins

Shadow of War is voor mij de eerste singleplayer-game die ik speel waarin dergelijke microtransacties zitten verwerkt. Waarbij ik dus Orcs en uitrusting kan ontgrendelen door nog meer geld te besteden aan de game. Ik heb er in principe niet heel veel problemen mee, zolang het mij niet in de weg staat om zonder microtransacties alle potentie uit de game te kunnen halen. Overigens zijn daar de meningen over verdeeld. Maar goed, genoeg over mijn mening!

Uit betrouwbare bronnen is namelijk vernomen dat het nieuwe deel uit de AC-serie ook zulke lootboxes zou gaan bevatten. Echter zit er hier toch een vreemd… nee… lekker luchtje aan!

Die betrouwbare bron heeft de game een x aantal uurtjes mogen spelen en kwam na een tijdje een handelaar tegen die “mystery items” verkocht. Bij deze jongen genaamd Reda kun je dozen kopen voor 3000 Drachma (de in-game valuta). Op de beschrijving staat dat deze dozen automatisch geopend worden wanneer je er een gekocht heb en het één willekeurig wapen of schild bevat.

“Heka” is mummy voor “Magisch”

Het internet stond logischerwijs kort nadat hier iets bekend over was al snel vol met klachten en sensatiezoekers. Maar gelukkig is er goed nieuws… Die mysterieuze dozen zijn namelijk volledig te koop met het geld dat je in de game verdient door gewoon lekker ouderwets de game te spelen. Loos alarm dus! Lees hieronder vooral wat de opperbaas van de game erover te zeggen heeft.

“Hij heeft een bijzonder unieke winkel in de game waar hij Carbon Crystals verkoopt, de meest zeldzame voorwerpen die je nodig hebt voor het craften in de game”, vertelt eindbaas van Origins genaamd Ashraf Ismail. “Je kan de kristallen gewoon vinden in de game, maar het idee is dat als je het geld ervoor over hebt je ze ook kunt kopen.”

“Heda verkoopt ook een mysterieuze doos welke een wapen, kledingstuk of voorwerp kan bevatten. Het is voor mensen die veel bezig zijn met veel geld bij elkaar zamelen een manier om het geld te vergokken en kans te maken op hele unieke voorwerpen.” 

“De reden dat we dit gedaan hebben is omdat we zagen, twee jaar geleden al, dat iedereen de game op een andere manier speelt” vertelt Ishmail verder. “Er zijn mensen die een vijandelijke basis lokaliseren, naar binnen sluipen, alles stelen wat ze kunnen en vervolgens hopen dat er iets unieks in zit.”

“Echter was er een kleine groep mensen die zich bijna volledig focuste op de economie in de game, continue spullen kopen en verkopen om zoveel mogelijk geld te verdienen. We waren het erover eens dat dit inderdaad een legitieme manier is om de game te spelen – het is deel van het RPG aspect van de game, dus laten we ze verder spelen met die economie. Zodoende zijn deze dozen dus een manier om wat van de unieke en zeldzame spullen in de game vrij te spelen.” 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments