Uitgever en ontwikkelaar Psyonix haalt loot boxes in Nederland en België uit de populaire game Rocket League.

Rocket League wordt alweer bijna 4 jaar door velen gespeeld. Voor diegene die geen idee hebben. Rocket League is voetbal, maar dan met grote auto’s en veel spektakel. Je kunt het met en tegen anderen spelen.

Voetbal en auto’s, een ideale combi. En wat je in huis hebt wil je natuurlijk laten zien. Dat kan in Rocket League. Niet alleen qua skills, maar natuurlijk ook qua wheels. Om je daarbij een handje te helpen kun je crates kopen (lees: loot boxes). Schatkistjes met items in om de boel te pimpen. En dat is precies waar de digitale voetbalschoen wringt. Omdat je, veelal als minderjarige speler, niet weet wat voor loot je koopt, gaat het om gokken. Je hoopt immers dat er goede loot in zit en dat is gokken. Om meerdere redenen wordt dit als een probleem gezien. Niet in de minste plaats omdat het vaak kinderen zijn die daar geld aan uitgeven, en gokken voor minderjarigen verboden is. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft in 2018 dan ook haar zorgen geuit en geconcludeerd dat Loot Boxes in videogames niet toegestaan zijn.

De uitgever van Rocket League heeft dus paaseieren voor zijn geld gekozen en in de nieuwe patch (Patch Notes v1.61) de loot boxes uit de game gehaald. Of andere landen zullen volgen is nog onduidelijk. Vooralsnog lijkt het er op dat vooral Nederland en België strenger aan het optreden zijn tegen gok-elementen in videogames.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments