Linksys heeft onlangs bekend gemaakt dat ze met een nieuwe versie van de WRT32X gaming router komen. Deze router zorgt er voor dat je nu nog sneller kunt gamen op je Xbox One. 

De router, genaamd de WRT32XB, is in staat om automatisch een Xbox te detecteren waarna het de Xbox prioriteit zal geven ten opzichte van alle andere apparaten. Hierdoor gaat het gameverkeer, tussen jouw console en de servers, sneller. Deze router gebruikt dezelfde ‘Killer Network Priorization’ netwerktechnologie zoals die van de orginele WRT32X, maar past dit nu specifiek toe op de Xbox One in plaats van alleen computers. Het bedrijf zegt dat je dankzij deze technologie maar liefst 65% minder last hebt van lag en ping-tijden.


Afgezien van de speciale Xbox specificaties, is de rest van de router vrijwel identiek aan aan de originele versie. Het heeft 802.11ac Wi-fi, 4 ethernetpoorten, een USB 3.0 poort en vier dual band antennes. Als je een Killer-enabled computer hebt, kun je daarmee natuurlijk ook meer mee profiteren.

Als je trouwens al de WRT32X hebt hoef je niet bang te zijn dat je nu een nieuwe router moet kopen speciaal voor de Xbox One. Linksys heeft namelijk ook aangekondigd dat er ergens in het voorjaar een update gaat plaatsvinden, waardoor ook andere apparaten (zoals andere consoles en pc) gebruik kunnen maken van deze Killer Gaming technologie.

Inmiddels reist hierdoor wel bij ons de vraag waarom Linksys dan uitkomt met een speciale Xbox One-versie. Ook zijn er andere rapporten bekend dat deze Killer Network Priorization Tech (dat gemaakt is door een bedrijf genaamd Rivet Networks, niet door Linksys zelf) eigenlijk helemaal niet zo heel erg effectief is. Als je het geld in je zak voelt branden, be my guest. Een standaard goede router doet natuurlijk ook prima zijn werk.

De WRT32XB komt uit in februari en kost 299 dollar. Dit is precies dezelfde prijs als de niet-Xbox One variant.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Quatic
5 jaren geleden

Lijkt me meer een doos aan marketingtermen dan daadwerkelijk iets nieuws. Als je een beetje handig bent, dan stel je je router vrij eenvoudig zelf zo in dat je Xbox altijd voorrang krijgt boven ander verkeer. Wellicht handig voor mensen die minder verstand hebben van routerinstellingen e.d.