Ik had gisteren een afspraak met Jeffey gemaakt, gewoon even bijpraten. Beetje over de site dacht ik, maar dat had ik dus mooi even verkeerd gedacht!

Via de achterdeur

Sinds dat Jeffrey heeft gezegd dat ik moet doen alsof ik thuis ben, kom ik altijd zonder aan te bellen via de achterdeur naar binnen (ja ik weet het, dit klinkt erg nasty). Jeffrey zit dan vaak met een headset op turend naar zijn twee schermen in een soort hypnose te gamen of te programmeren voor de website. Toen ik gisteren zijn gamekamer binnenstapte, vingen mijn blauwe kijkers iets op wat ik nog nooit eerder had gezien. Jeffrey, een volwassen man, spelend achter zijn Xbox en in een deuk liggen om een geit. Een geit(!) lieve mensen.

Ik vroeg hem wat hij aan het doen was. “Goat Simulator” zei hij, waarop ik hem met open mond aankeek, gedurende 10 minuten. Ik stelde hem vragen maar Jeffrey was niet te bereiken; het enige wat hij kon zeggen waren quotes als:

“kijk een geit!”

“Hij kan ook likken!”

“Ik doe dit al de hele dag!”

Ludo en Janine

Uit pure wanhoop ben ik maar naar de woonkamer gegaan en heb aan zijn vrouw gevraagd of dit normaal was. Ze vertelde mij dat zelfs zij, die al niet veel begrijpt van ons gamegedrag, dit een dieptepunt vond in de relatie met Jeffrey. Maar ook in de woonkamer was het geen feest, want de vrouw van Jeffrey keek naar Goede Tijden Slechte Tijden, voer waar ik vroeger verplicht naar moest kijken met mijn moeder. En kom op dames! We weten nu wel dat Ludo slecht is en dat hij en Janine weer bij elkaar komen om vervolgens weer met een BANG! uit elkaar te gaan, en dat 20 jaar lang.

Dus hoe mooi de vrouw van Jeffrey ook is, begon ik nu toch echt te twijfelen om toch maar weer naar de gamekamer van Jeffrey te gaan. Gelukkig kwam Jeffrey nog even een bakkie koffie doen en al snel werd er gezapt. Helaas werd het er niet beter op met RTL4 waarop zich Obese afspeelde. Dit was de druppel die de emmer met overtollig vet deed overlopen en ik liep braaf met Jeffrey mee naar zijn gamekamer.

ffa11

Met pijn en moeite

“Hier, een controller!” zei Jeffrey. pak nou maar aan! Met pijn en moeite pakte ik de controller aan en we begonnen aan Goat Simulator. Op het moment dat ik de wereld van Goat Simulator betrad knapte er iets in mijn hoofd ik werd weer een klein kind.

Al bokkend en likkend baande ik mij een weg door de wereld en Jeffrey bokte en likte mee. Al gniffelend kwam ik op het heldere idee om te gaan broadcasten. We zetten de stream op en maakten even snel een bericht voor op de website. Binnen een half uur hadden we een stuk of 8 kijkers en dit maakte het verhaal nog maffer. Want denk nou even na, twee volwassen gasten van rond de dertig die met een virtuele geit gewoon dom urenlang rondrennen. Dat er mensen zijn op deze aardkloot die hier naar kijken? Die zijn nog vele malen gekker dan Jeff, ik en de makers van het spel bij elkaar. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het leuk, maar dan heb je toch echt even niks te doen.

goat simulator goatmau7

Goatmau7

Het hoogtepunt van de avond was een feest op het dakterras van de wolkenkrabber. Het feest werd ingeleid door de viervoetige tegenhanger van Deadmau5, maar al snel werd het een chaos! De kranten kopten de volgende dag! Feest van Goatmau7 verpest door likkende geiten. Binnenkort weer een stream, ik ben verkocht! Kijken jullie ook?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties