Liberated laat eerste teaser zien

Ontwikkelaars Atomic Wolf hebben afgelopen week een teaser trailer gedropt van een nieuwe game genaamd Liberated.

Er was nog weinig bekend over de game Liberated. De teaser trailer geeft echter een mooie eerste indruk van de game die in 2019 nog op de Xbox moet gaan verschijnen.

Liberated is an interactive dystopian graphic novel that unfolds on the pages of a comic book

Big Brother is watching you

Liberated belooft een interactieve story-driven comic game te worden. Als we de trailer mogen geloven dan vindt de verhaalvertelling plaats zoals je dat gewend bent van een stripboek. Het lijkt er op dat in de strips, die uit 4 hoofdstukken bestaan, gespeeld kan worden. Het verhaal in de game gaat over een toekomst waarin de technologie zich tegen de mensheid gekeerd heeft. Overheden manipuleren de burgers met nep-nieuws, spionage en privacy-schendingen.

Liberated is also a story about authoritarianism: about how it appears in a democratic society, gradually develops and ultimately tears it down.

Meerdere parallelle verhaallijnen

In het verhaal wordt gefocust op zowel de groep die in verzet komt tegen de overheid, alsmede de mensen die orde moeten houden over de samenleving. Verschillende verhaallijnen worden gespeeld, waarbij je de game vanuit het perspectief van beide partijen kunt gaan beleven. Keuzes die je aan beide kanten van het conflict maakt moeten diepe impact gaan hebben op het vervolg van de game.

De game oogt qua gameplay actie georiënteerd, beweegt zich in 2D, in een 3D omgeving. Een zogenaamde 2.5D platformer. De grafische stijl ziet er in ieder geval indrukwekkend en veelbelovend uit en de redactie zal de ontwikkeling van de game komende maanden op de voet volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments