Lekker bouwen in Grounded

Obsidian’s aankomende game Grounded wordt een survival-game met een tof stijltje. Een van de onderdelen die je vrijwel altijd tegenkomt in een survival-game is het bouwen van je basis. In bovenstaande video kun je zien hoe dat in zijn werk gaat.

In Grounded ben je gekrompen tot ongeveer het formaat van een mier. Zo zie je alledaagse voorwerpen of dieren ineens in een heel ander perspectief. Een belangrijk onderdeel van het overleven in zo’n vreemde wereld is de mogelijkheid om een basis te bouwen.

Je kunt zo’n basis in je eentje bouwen, of in co-op met maximaal drie andere spelers tegelijk. Het leuke hiervan is dat je taken kunt verdelen. Zo zit er altijd iemand in een groepje die het bouwen wel leuk vindt, maar het verzamelen van de grondstoffen niet, of juist andersom. In Grounded kun je als bouwer al beginnen met je basis voordat de grondstoffen er zijn. Dan zet je een blauwdruk neer van wat je wilt en dan kunnen de verzamelaars hun grondstoffen, zoals bijvoorbeeld gras, daarin plaatsen. Op die manier zie je als architect langzaam je basis tot leven komen en de verzamelaars zien direct wat voor effect hun verzameldrift heeft.

Er lijken tal van opties, grondstoffen en voorwerpen beschikbaar te komen zodat je jezelf helemaal uit kunt leven. Denk er alleen wel om dat je niet een groep agressieve mieren je basis binnenlaat, want dan ben je hem zo weer kwijt.

Als je een Xbox-insider bent kun je je aanmelden om de game vanaf 28 juli in preview te gaan spelen. Wanneer de game daadwerkelijk uit moet komen is nog niet bekend, maar volgens Obsidian moet dat nog wel ergens in 2020 gaan zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments