De laatste jaren zijn alle grote franchises in een LEGO-game gegoten. The Avengers kunnen dan natuurlijk niet uitblijven. LEGO-games staan erom bekend scherpe grappen te maken over de franchise die ze parodiëren. Kan de humor van de LEGO-games ook gecombineerd worden met de superhelden van deze Marvel-serie?

LEGO Marvel Avengers is een game waar je misschien niet direct om staat te springen als je de titel hoort maar wij hebben hem mogen zien (spelen) en het is al met al best verrassend. Wat is er dan zo verrassend hoor ik je denken, want zijn alle LEGO-games immers niet hetzelfde? Ja deels, is mijn antwoord, het spel is namelijk minder beperkend geworden. Waar je vroeger van chapter naar chapter moest en de wereld erg klein was kan je nu veel vrijer rondlopen. Wij zagen tijdens de live demo The Hulk rondspringen door een heel groot veld. Je kan dus echt ver door een wereld rondlopen, springen,vliegen of dansen. Ook is het mogelijk om co-op samen te spelen. Dit is niet heel erg nieuw maar wat wel nieuw is is dat je splitscreen beiden op verschillende locaties kan spelen. Als voorbeeld zit Jeffrey in New York en ik spring als de hulk door het veld, je hoeft dus niet tegelijkertijd een level te spelen.

lego2

Humor wat we gewend zijn

Er zit natuurlijk weer dolkomische humor in de game. Als je met Iron Man van pak wisselt dan zien je een monteur die even snel langskomt vliegen en alles vlug in elkaar zet. Ook is de bedenker van Marvel, Stan Lee, in de game verwerkt. Hij komt dan met een robot met een grote potlood op zijn rug tevoorschijn. Doldwaze humor wat we gewend zijn. Elk character heeft zijn speciale moves en er zijn er meer dan 100 te unlocken. In de video zagen wij LEGO-figuren die elkaar kwamen helpen. Zo kwam Iron Man ons helpen toen wij als Captain America ruimte schepen moesten kapot maken. Hoe? Hij richtte zijn beam op het schild van ons en door de weerkaatsing op het schild konden wij de schepen kapot maken. Dat het niet echt logisch is maakt niet uit,natuurlijk had Iron Man het ook zelf kunnen doen maar who cares! Dit is veel leuker. De graphics zijn niet veel specialer geworden maar dit maakt in een game als dit niet uit, het gaat om de fun en en het fanboyisme.

De iconische herkenbare Marvel-locaties, samen met de uitlopende karakters maakt deze game tot een waar feest voor de echte Marvel Avanger-fans. Het maakt niet uit of je de stripboeken of de films niet hebt gezien. LEGO-games zijn makkelijk toegangbaar voor iedereen.

lego3

Interview met de producer Phil Ring

We hebben de mazzel gehad om na de hands-on een interview met de Executive Producer te krijgen. Hij vertelde waarom de game zo special was om te maken voor de developers. Je kunt dit interview wat Niels bij hem afnam binnenkort op de website zien.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments