Lees hier meer over het streamen van Xbox-games met de Amazon Fire TV Stick

Vanaf vandaag moet het mogelijk zijn om via Amazon Fire TV Sticks je favoriete xCloud games te streamen.

Het streamen van Xbox-games is natuurlijk al veel langer mogelijk. Zowel via console streaming als via xCloud kunnen games gestreamd worden. Nieuw in de streamingsdiensten van Xbox is echter de ondersteuning via de Amazon Fire TV Stick.

De Amazon’s Fire TV Stick 4K en Fire TV Stick 4K Max worden ondersteund. Via deze sticks kan de Xbox Cloud Gaming Beta App geïnstalleerd worden. Via de app kunnen vervolgens games met xCloud ondersteuning gespeeld worden. Om optimaal via xCloud te kunnen streamen worden de volgende aanbevelingen gedaan: 20 Mbps internet connection over 5GHz Wi-Fi. De meeste Wi-Fi netwerken in Nederland zullen hier wel aan voldoen.

Uiteraard heb je ook een controller nodig. De streamingdienst geeft ondersteuning voor de Xbox Wireless Controller, Xbox Adaptive Controller en PlayStation DualSense.

Nog niet in alle landen beschikbaar

De Amazon Fire TV Stick werkt vooralsnog niet in alle landen. In Europa werkt de stick in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Zweden en Nederland. Of er in de toekomst ook support komt voor andere landen is onbekend.

Het toevoegen van Xbox streamingdiensten aan de Amazon Fire TV Stick past in de visie van Microsoft ten aanzien van gaming. De Amerikaanse techgigant geeft al een aantal jaren aan dat zij er naar streven om Xbox-games op zo veel mogelijk platformen en devices beschikbaar te maken. Het streamen van video games is één van de belangrijkste pijlers voor het bedrijf.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties