Wij hebben het nieuws uit eerste hand! Het hoofd van de PR van Quantum Break liet op twitter fans vragen stellen die ze beantwoord willen hebben tijdens de gamescom. Waaronder de vraag ‘’Wanneer is Quantum Break te koop?’’ natuurlijk langs kwam.

Development van de game

Op 21 mei 2013 werd de game aan de hand van een teaser trailer gepresenteerd. Deze zou in 2014 uitkomen, maar werd toch doorgeschoven naar 2015. Uiteindelijk is nu bekend dat de game in de lente van 2016 gaat uitkomen. Er is samengewerkt met een expert op het gebied van natuur- en scheikunde om de game zo echt mogelijk te maken volgens de bestaande fysica. De game draait om een fictieve universiteit in Noord-Amerika waar een experiment met betrekking tot tijdreizen helemaal verkeerd is gelopen. Tijd is langzaam aan het afbreken en de drie hoofdpersonen in de game kunnen tijd manipuleren. De game is verdeeld in stukken, waar de keuzes die je maakt in de game invloed hebben op de stukken die je speelt. Ook is er een digitale show verbonden aan de game. Na een hoofdstuk binnen de game zul je een aflevering van de show zien, deze is ook beïnvloed door de keuzes die je maakt in het spel. En het zal je laten zien hoe je bij het volgende hoofdstuk van de game zult moeten handelen. Hieronder nogmaals de teaser trailer die op 21 mei 2013 is uitgekomen.

Tijdens Gamescom 2014 werd de volgende video met gameplay getoond.

Thomas Puha op Twitter

De twitter vraag/antwoord sessie is hier (klik!) te lezen. De meest gestelde vraag is uiteraard, wanneer komt Quantum Break uit? Meer dan lente 2016 mocht Thomas helaas nog niet vertellen. Maar dit is natuurlijk al fantastisch nieuws. Ook kwam de vraag langs hoe veel uren je in de game moet steken om het uit te spelen. Hierop werd geantwoord dat de keuzes die je maakt in het spel de uitkomst veranderen. Waardoor er erg veel content zal zijn die je meerdere keren kunt spelen, maar wat steeds net weer anders is door de keuzes die je hebt gemaakt.

Ik ben erg benieuwd naar Quantum Break, want na zo’n lange productietijd moet het ook wel echt een staaltje top ontwikkeling zijn. Het is leuk dat het spel iedere keer anders wordt door de keuzes die je maakt, hierdoor kun je écht het optimale uit de game halen door alle stukken op iedere mogelijke manier te spelen. Er komt dus meer nieuws over Quantum Break tijdens de Gamescom 2015, wij houden jullie op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments