Philips wil graag Xbox ondersteuning voor hun slimme sfeerverlichting Hue. Om dat werkelijkheid te laten worden zoekt Philips de samenwerking met Microsoft op.

Philips Hue is een systeem van een of meerdere lampen waarmee je binnenshuis de sfeer beïnvloed. Leuk voor in je knuffelruimte of voor op de slaapkamer. Meestal vind je zulke lampen in de woonkamer waarmee je de beleving op het tv scherm wordt versterkt. Als je een Philips tv hebt beschik je soms al over ambilight, compatibel en met een vergelijkbaar effect. Een bloedrode tint bij een slasher film, bijvoorbeeld. Dat doe je door de lampen via je media pc of Hue hardware te synchroniseren met de zogenaamde Hue Sync app.

Ondersteuning voor de Xbox One is er tot nu toe nog niet. Daar lijkt nu verandering in te komen. Via het officiële Philips Hue Twitter account is bevestigd dat er aan wordt gewerkt om de Hue Sync app naar de Xbox te brengen. Twitteraar Klobrille spreekt zijn wens uit voor een koppeling tussen Hue en Xbox en tagged daarbij Philips. We kennen Klobrille trouwens al van de sappige Xbox gerelateerde geruchten waar hij weleens mee komt.

De reactie van Philips is dus positief:

We zouden het fantastisch vinden om Hue Sync beschikbaar te stellen voor zoveel mogelijk verschillende platforms. We zijn begonnen met de pc en Mac omdat we daar zelf een hand in hebben. Om de app naar andere platformen te brengen moeten we de samenwerking opzoeken met andere bedrijven. We werken eraan, het heeft tijd nodig.

Een idee van het eindresultaat krijg je door beelden van de Xbox game Chariot te bekijken. Chariot heeft al Hue ondersteuning. Het verschil met Hue Sync is dat je niet afhankelijk bent van ondersteuning door de spelontwikkelaar om toch van de effecten te genieten. Je hebt kans dat desondanks het effect bij bepaalde apps toch ontbreekt, dat heeft met DRM (copyright) te maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments