Het gonst al een paar dagen. Xbox is bezig om zijn diensten aan te passen of uit te breiden. Wat dat kan inhouden, dat laten we jullie in dit geruchtenverhaal weten.

Allereerst het gerucht dat we afscheid gaan nemen van Xbox Live Gold. Dat gonst ook al een tijdje en nu is dat een bericht wat weer naar boven is gekomen. Maar daar is eigenlijk  verder niets over bekend. Wat meer body lijkt te hebben is een soort familieplan wat men lijkt te gaan introduceren.

De Game Pass “Family Plan,” waarmee je toegang tot de service kunt delen met een huishouden. Het vreemde van dit plan is dat je dat nu eigenlijk al kan doen dmv het instellen van je account als hoofdaccount bij een andere console. Maar dat beperkt zich dan tot één console.

Nu gaat men dit op een ander level tillen, zoals dit bij Netflix bijvoorbeeld gebeurt. Volgens betrouwbare bronnen die bekend zijn met Microsofts inspanningen, kunnen we nu bevestigen dat Xbox vooruitgang boekt met een Xbox Game Pass Family Plan, dat ergens dit jaar zou kunnen worden gelanceerd.

Met een hoger bedrag voor een Xbox Game Pass Family Plan zal dit toegang voor vijf spelers voor games in de hele bibliotheek gaan geven en dat zal veel goedkoper zijn dan betalen voor vijf afzonderlijke XGP-accounts zoals vandaag noodzakelijk is. Door gebruik te maken van Microsofts Family Account-systeem dat al in gebruik is voor Office 365, kunnen spelers in hetzelfde land samen spelen met één XGP-abonnement dat wordt beheerd door een centrale accounthouder. Zeker voor gezinnen waarin meerdere familieleden een console hebben staan, is dit natuurlijk een zeer lucratieve deal. Mochten we meer gaan horen, dan laten we dat natuurlijk weten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments